המרכיבים (תבנית בגודל 20X20 ס"מ)
לשכבת הקורנפלקס
- 4 כוסות קורנפלקס
- 150 גרם שוקולד לבן
- 2 כפות טחינה גולמית
לשכבת השוקולד־אגוזים
- 100 גרם אגוזי לוז (אפשר להחליף באחרים, לפי הטעם)
- 300 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות טחינה גולמית
לציפוי
- 50 גרם שוקולד לבן
- 1 כף חמאת קוקוס או שמן
- 2 כפות שבבי קוקוס
ההכנה
1. מרפדים את התבנית בניילון נצמד, כך ששוליו יחרגו ממנה.
2. שכבת הקורנפלקס: שמים את הקורנפלקס בקערת מעבד המזון וטוחנים גס, בהפסקות, לקבלת חתיכות קטנות (אפשר גם לרסק במהלומות של חפץ כבד, כשהקורנפלקס בתוך שקית).
3. שמים את השוקולד הלבן בכלי מתאים וממיסים בעדינות ובהדרגה במיקרוגל או בסיר אדים כפול (מומלץ!), עד שאפשר לערבב אותו לקרם אחיד. מוסיפים את הטחינה ומערבבים.
4. יוצקים את השוקולד־טחינה על הקורנפלקס ומערבבים לציפוי מלא. מעבירים לתבנית ומיישרים. מאחסנים במקפיא 15-10 דקות.
5. שכבת השוקולד־אגוזים: מחממים מחבת וקולים בה את האגוזים במשך דקה־שתיים, תוך השגחה וערבוב. מסירים מהכיריים. קוצצים את האגוזים (או טוחנים גס).
6. שמים את השוקולד בכלי מתאים וממיסים בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב אותו לקרם חלק. מוסיפים לקרם את האגוזים ואת הטחינה ומערבבים.
7. יוצקים את השוקולד־אגוזים על שכבת הקורנפלקס ומיישרים. מחזירים למקפיא ל־15-10 דקות נוספות.
8. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד הלבן ואת חמאת הקוקוס וממיסים בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד.
9. יוצקים את הקרם על שכבת השוקולד־אגוזים ומיישרים. מפזרים את הקוקוס. מכסים ומאחסנים במקרר עד להגשה (20 דקות לפחות).
10. חותכים לריבועים ומגישים.
- משך ההכנה: כ־30 דקות
- דרגת קושי: קל־בינוני
- איך שומרים? עד שבוע במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.