שף
שף
לביבות אדממה אפויות טבעוני

לביבות אדממה אפויות

לביבות ירוקות ומפתיעות עם טעם רענן במיוחד, שהכי כיף לנשנש עם סלט

פורסם:
המרכיבים (כ־12 לביבות גדולות)
  • שמן זית
  • מלח
  • 1 שקית (400 גרם) פולי סויה/אדממה קלופים ומוקפאים
  • 1/2 בצל, קלוף
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 ביצה גדולה
  • אפשרות: 2 כפות שטוחות קמח מלא
  • מעט פלפל שחור גרוס גס

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב בכ־2 כפות שמן זית.
2. מרתיחים כ־2 ליטר מים בסיר, מוסיפים כ־1/3 כף מלח ומביאים לרתיחה חוזרת. מוסיפים את האדממה ומבשלים כ־4 דקות על להבה גבוהה ללא כיסוי. מסננים.
3. מחזירים את האדממה לסיר הריק, מוסיפים כף שמן זית ועוד 1/4 כפית מלח ומערבבים.
4. שמים בקערת מעבד המזון את הבצל, השום ומחצית מכמות האדממה ומעבדים למחית (אם צריך, עוצרים, מסירים עודפים מהדפנות ומעבדים שוב). מוסיפים את הביצה, הקמח (אם רוצים), מלח ופלפל ומעבדים לעיסה אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתרת האדממה ומערבבים.
5. בידיים רטובות, יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר כ־7 ס"מ. מניחים בתבנית במרווחים זה מזה ומשטחים בעדינות.
6. אופים כ־15 דקות, הופכים בעדינות, משטחים קלות, ואופים עוד כ־15 דקות. מוציאים.
7. מגישים חם, מומלץ לצד סלט רענן.
איך שומרים? הלביבות במיטבן כשהן טריות.
  • אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button