שף
שף
עוגת גבינה פירורים ללא סוכר

עוגת גבינה פירורים קפואה ללא אפייה וללא סוכר

למי יש כוח לאפות כשחם כ"כ בחוץ? הפתרון - נותנים למעבד המזון ולמקפיא לעבוד, ומקבלים עוגה נפלאה עם טעמים קלאסיים, שמתאימה לנמנעים מתוספות סוכר

פורסם:
במתכון זה נעשָה שימוש בתחליף סוכר. שימו לב שיש להשתמש בתחליף עם יחס המרה 1:1, כלומר 1 כפית תחליף שווה ל־1 כפית סוכר. זה חשוב לא רק בגלל המתיקות אלא גם בגלל הנפח.

המרכיבים

(תבנית בגודל 25X25 ס"מ או דומה)
לשכבות הפירורים
  • 200 גרם ביסקוויטים או עוגיות שוקולד ללא סוכר
  • 2 כפות קוקוס טחון
  • 1 כף תחליף סוכר (בהמרה של 1:1)
  • קורט מלח
  • 60 גרם חמאה מומסת, צוננת
לשכבות הקרם
  • 500 גרם גבינת שמנת 9% שומן ומעלה
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן ומעלה
  • 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג ללא סוכר
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן, קרה מאוד
  • 1/2 כוס תחליף סוכר (בהמרה של 1:1)

ההכנה

1. הפירורים: שמים בקערת מעבד המזון את הביסקוויטים, הקוקוס, תחליף הסוכר והמלח וטוחנים לפירורים. מוסיפים את החמאה ומערבבים לתערובת פירורית.
2. הקרם: שמים בקערה את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, אבקת הפודינג, קליפת הלימון ותמצית הווניל וטורפים לקרם אחיד.
3. שמים בקערת המערבל את השמנת להקצפה ותחליף הסוכר, ומקציפים 3-2 דקות במהירות בינונית, לקצפת יציבה. מוסיפים את הקצפת לקערת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לקרם אחיד.
4. ההרכבה: מפזרים 1/4 מפירורי העוגיות בתחתית התבנית (אין צורך לשמן אותה), מיישרים ומהדקים היטב בעזרת גב כף. יוצקים 1/3 מהקרם ומיישרים בעדינות. חוזרים על הפעולות עוד פעמיים, ליצירת שכבות נוספות. מסיימים בשכבת פירורים.
5. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 3 שעות לפחות. חותכים לריבועים. מגישים.

  • זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל הקפאה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? ארוזה היטב במקפיא, עד 3 שבועות. אם מקפיאים לזמן ארוך מומלץ להפשיר שעה במקרר לפני החיתוך
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button