במתכון זה נעשָה שימוש בתחליף סוכר. שימו לב שיש להשתמש בתחליף עם יחס המרה 1:1, כלומר 1 כפית תחליף שווה ל־1 כפית סוכר. זה חשוב לא רק בגלל המתיקות אלא גם בגלל הנפח.
המרכיבים
(תבנית בגודל 25X25 ס"מ או דומה)
לשכבות הפירורים
- 200 גרם ביסקוויטים או עוגיות שוקולד ללא סוכר
- 2 כפות קוקוס טחון
- 1 כף תחליף סוכר (בהמרה של 1:1)
- קורט מלח
- 60 גרם חמאה מומסת, צוננת
לשכבות הקרם
- 500 גרם גבינת שמנת 9% שומן ומעלה
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן ומעלה
- 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג ללא סוכר
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן, קרה מאוד
- 1/2 כוס תחליף סוכר (בהמרה של 1:1)
ההכנה
1. הפירורים: שמים בקערת מעבד המזון את הביסקוויטים, הקוקוס, תחליף הסוכר והמלח וטוחנים לפירורים. מוסיפים את החמאה ומערבבים לתערובת פירורית.
2. הקרם: שמים בקערה את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, אבקת הפודינג, קליפת הלימון ותמצית הווניל וטורפים לקרם אחיד.
3. שמים בקערת המערבל את השמנת להקצפה ותחליף הסוכר, ומקציפים 3-2 דקות במהירות בינונית, לקצפת יציבה. מוסיפים את הקצפת לקערת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לקרם אחיד.
4. ההרכבה: מפזרים 1/4 מפירורי העוגיות בתחתית התבנית (אין צורך לשמן אותה), מיישרים ומהדקים היטב בעזרת גב כף. יוצקים 1/3 מהקרם ומיישרים בעדינות. חוזרים על הפעולות עוד פעמיים, ליצירת שכבות נוספות. מסיימים בשכבת פירורים.
5. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 3 שעות לפחות. חותכים לריבועים. מגישים.
- זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל הקפאה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? ארוזה היטב במקפיא, עד 3 שבועות. אם מקפיאים לזמן ארוך מומלץ להפשיר שעה במקרר לפני החיתוך