המרכיבים
- 2 בצלים
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 שומר בינוני
- 7-6 יחידות ארטישוק ירושלמי
- 2 גזרים
- 1 קישוא בינוני
- 200 גרם דלעת
- 1 חבילה עלי מנגולד (10-8 עלים, עם גבעולים), שטופים היטב
- 3-2 כפות שמן זית
- 1 כוס עדשים שחורות, שטופות
- 1 כף מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק
- 2 1/2 ליטרים (10 כוסות) מים
ההכנה
1. קולפים את הירקות לפי הצורך וחותכים אותם לקוביות בגודל 2 ס"מ. את הארטישוק הירושלמי חוצים לאורך. את עלי המנגולד חותכים למקטעים ברוחב 3 ס"מ (עם הגבעולים). מניחים כל ירק בערימה נפרדת על משטח העבודה.
2. מחממים סיר גדול (6-5 ליטרים) על להבה גבוהה. מוסיפים את שמן הזית והבצל ומטגנים 4-3 דקות, עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים 5-4 דקות. מוסיפים כך, מדי 5-4 דקות, ירק נוסף, לפי סדר הופעתם ברשימת המרכיבים. אחרונים מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים רק עד שהם מאבדים מנפחם. מוסיפים את העדשים, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מעבירים את הסיר ללהבה בינונית־קטנה ומבשלים עוד 25-20 דקות, עד שהירקות והעדשים מבושלים. מגישים.
- איך שומרים? עד 5 ימים במקרר, או עד חודש וחצי במקפיא.