שימו לב: את אגוזי המלך והלוז ניתן להחליף ב־2 כוסות אגוזים טחונים מכל סוג שאוהבים, כולל שקדים טחונים
המרכיבים (25-20 עוגיות)
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
- 1/2 1 כוסות (150 גרם) אגוזי מלך טחונים
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי לוז טחונים
- 1 כף אבקת סוכר
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- אפשרות: 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר, 1/8 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זרעי ענבים או קנולה או זית מעודן
- 1 ביצה בגודל M או L
- 3 כפות (60 גרם) דבש
- לציפוי: כ־25 גרם אבקת סוכר
לזיגוג
3 כפות פירות אדומים (תות, פטל או פירות יער) טריים או מוקפאים ומופשרים
כ־2/3 כוס (75 גרם) אבקת סוכר
ההכנה
1. שמים בקערה את קמח תפוחי האדמה (או הקורנפלור), שני סוגי האגוזים הטחונים, אבקת הסוכר, אבקת האפייה והתבלינים, ומערבבים לתערובת אחידה. בקערה נפרדת שמים את השמן, הביצה והדבש וטורפים לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לקערה עם התערובת היבשה ומערבבים לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר כשעה.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3. מפזרים בצלחת את אבקת הסוכר לציפוי. יוצרים מהעיסה כדורים בגודל אגוז מלך שלם, מגלגלים באבקת הסוכר ופוחסים מעט. מניחים בתבנית במרווחים קלים.
4. אופים כ־12 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
5. הזיגוג: שמים את הפירות האדומים בקערת מעבד המזון או הבלנדר וטוחנים לרסק. מסננים אותו לקערית (יתקבלו כ־2 כפות מיץ). מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ומערבבים, עד שנוצר זיגוג במרקם סמיך אך נוח לזילוף. אם רוצים, מעבירים לשקית, גוזרים בה חור קטן ומזלפים פסים על העוגיות (ואפשר גם לזלף בעזרת כפית). מניחים לכ־10 דקות, עד שהזיגוג מתייבש. מגישים.
- זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל צינון ואפייה
- דרגת קושי: קל־בינוני
- איך שומרים? עד שבוע, בטמפרטורת החדר