שף
שף
בננה לוטי

פצצת אנרגיה מתוקה: עוגות וקינוחים נפלאים עם בננות

הבננה היא בסיס נהדר לקינוחים בזכות המרקם הקרמי שלה והמתיקות הטבעית. מיכל לוי-אלחלל מגלה איך לשלב אותה בעוגת שכבות מרשימה, בלחם מתקתק או בקסטה מהירה

פורסם:


לחם בננה עם אגוזים ומייפל

הכלאה משובחת בין עוגה ללחם, שמכינים בפחות מ־10 דקות עבודה. דרך נהדרת לנצל בננות שכבר עברו את השיא.

6 צפייה בגלריה
לחם בננה עם אגוזים ומייפל
לחם בננה עם אגוזים ומייפל
לחם בננה עם אגוזים ומייפל
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים
  • 3 בננות רכות, קלופות
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • 130 גרם חמאה, רכה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום או דמררה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים בגודל M או L
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 2/3 כוס (כ־70 גרם) אגוזי מלך
  • או פיסטוקים, קצוצים דק
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית, מרפדים אותה בנייר אפייה כך ששוליו יבלטו מחוץ לתבנית (כדי להקל על החילוץ בהמשך).
2. שמים בקערה 2 בננות (מומלץ את השתיים הרכות יותר) ומועכים היטב במזלג. את הבננה השלישית חוצים לאורכה ומניחים אותה בבסיס התבנית. יוצקים עליה את המייפל.
3. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה או וו הגיטרה את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה 3-2 דקות לקרם חלק ובהיר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים עד שהן נטמעות בקרם. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את הבננות המעוכות ומערבלים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, הקינמון והאגוזים ומערבלים כדקה לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים.
4. אופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון ל־15 דקות לפחות. הופכים על צלחת הגשה. מגישים.
  • איך שומרים? בכלי אטום במקום צונן ויבש, עד 3 ימים.


בננה לוטי

הבננות פה צריכות להיות בשלות, אבל לא יותר מדי, כדי שלא ייאבדו צורה במהלך הכנת הרוטב.

6 צפייה בגלריה
בננה לוטי
בננה לוטי
בננה לוטי
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים
לקרפים
  • 1 כוס פחות 1 כף (130 גרם) קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 2 ביצים בגודל M או L
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • לשימון המחבת: 2 כפות שמן
  • או תרסיס שמן
למלית
  • 1 פחית (400 מ"ל) חלב מרוכז
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 1 כף שמן או תרסיס שמן
לשימון המחבת
  • 2–3 בננות, קלופות ופרוסות לעיגולים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר דמררה או רגיל
ההכנה
1. הקרפים: שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה (ואפשר גם לטרוף ידנית) את הקמח, המלח, הסוכר והביצים ומקציפים לעיסה יציבה. מוסיפים בהדרגה את החלב והמים ומקציפים לבלילה אחידה ונוזלית. אם נותרו גושים, מסננים את הבלילה.
2. משמנים קלות מחבת בקוטר 22-20 ס"מ ומחממים על להבה בינונית. יוצקים למחבת כ־2/3 מצקת מהבלילה ומטים אותה לצדדים, כך שהבלילה תתפשט בה בשכבה דקה ואחידה. מטגנים כ־2 דקות, עד שהקרפ מתייצב ומתייבש בשוליים. מעבירים לצלחת (אין צורך לטגן מהצד השני). משמנים את המחבת בין הקרפים, מכינים כך את כל הכמות.
3. המלית: יוצקים לסיר קטן את החלב המרוכז והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומניחים בצד.
4. משמנים מחבת בינונית. מניחים בתוכה את פרוסות הבננות ומפזרים סביבן את הסוכר. מחממים על להבה גבוהה 3-2 דקות, עד שהסוכר מזהיב. יוצקים את החלב המבושל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מערבבים ומבשלים כחצי דקה נוספת. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
5. הרכבת המנה: פורסים קרפ על משטח העבודה. מניחים במרכזו 2-1 כפות מהמלית. מקפלים את העלה לחצי, ומקפלים את הצדדים מימין ומשמאל לכיוון המרכז, למעין משולש. מכינים כך את כל הקרפים ומעבירים לצלחות הגשה. יוצקים עליהם את יתרת המלית. מגישים חם.
  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים.
  • מומלץ: לחמם כחצי דקה במיקרוגל לפני ההגשה.

דריפ־קייק בננה

עוגת רושם נפלאה המשלבת בסיס בחוש, קרם וניל מוקצף ופעמיים בננות - בעוגה ובקישוט. עיטור השוקולד הנוזל הוא זה שהעניק לה את שמה.

6 צפייה בגלריה
דריפ־קייק בננה
דריפ־קייק בננה
דריפ־קייק בננה
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים
  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר חום
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים בגודל M או L
  • 2 בננות רכות, קלופות ומעוכות היטב
  • 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
לקרם הווניל
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38%-32% שומן
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
  • 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט וניל פודינג
לציפוי השוקולד
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב או שמנת לבישול
  • 1 כף שמן
לקישוט: בננות מקורמלות
  • 1 בננה גדולה, קלופה ופרוסה דק
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית ומרפדים את בסיסה בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה, הסוכר, הסילאן והווניל ומערבלים במהירות גבוהה 3-2 דקות, לקרם חלק ובהיר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים עד שהן נטמעות בבלילה. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את הבננות ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבלים כדקה, לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית.
3. אופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון במשך כ־10 דקות. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות (ועד יממה).
4. קרם הווניל: שמים בקערת המערבל את השמנת, החלב ואבקת הפודינג ומקציפים במהירות גבוהה כ־3 דקות, לקרם אחיד.
5. מוציאים את העוגה וחוצים אותה לרוחבה. מניחים שכבה אחת על צלחת ההגשה ומורחים עליה בנדיבות כמחצית מהקרם. מניחים עליו את השכבה השנייה של העוגה ומצפים את פני העוגה והדפנות ביתרת הקרם.
6. ציפוי השוקולד: שמים בסיר קטן את השוקולד והחלב (או השמנת) ומבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, לקרם אחיד וחלק. מוסיפים את השמן ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף או לבקבוק עם פייה דקה (ואפשר גם לזלף בכפית) ומזלפים את השוקולד סביב הקוטר החיצוני של העוגה, כך שייזל כלפי מטה על השוליים.
7. אם רוצים, מקשטים בבננות מקורמלות: מרפדים מגש רחב בנייר אפייה ומניחים בו את פרוסות הבננות. שמים את הסוכר ואת המים בסיר קטן, מערבבים ומבשלים על להבה גבוהה 3-2 דקות, עד שנוצר קרמל בהיר. מסירים מהאש. בעזרת כפית מזלפים במהירות את הקרמל על פרוסות הבננה וממתינים כ־2 דקות עד שיתקשה. מסדרים את הבננות על העוגה.
8. מעבירים את העוגה למקרר ומצננים 30 דקות לפחות. מגישים קר.
  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 4 ימים.

קסטה בננה

תבנית האינגליש קייק הבסיסית מתאימה ברוחב בדיוק לביסקוויטים (פתי־בר לדוגמה), ואפשר לנצל את זה כדי להכין קסטה מרשימה ומהירת הכנה מ־5-4 מרכיבים בלבד.

6 צפייה בגלריה
קסטה בננה
קסטה בננה
קסטה בננה
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים
  • 12-10 ביסקוויטים
למלית
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%-32% שומן
  • 1/2 פחית (200 מ"ל) חלב מרוכז
  • 2-1 בננות, קלופות ומעוכות היטב
  • אפשרות לקישוט: 4 כפות (40 גרם) ברס (שקדים קלויים מסוכרים, להשיג בחנויות המתמחות באפייה)
ההכנה
1. מרפדים את בסיס התבנית ואת הדפנות בנייר אפייה או בניילון נצמד ומשאירים שוליים רחבים (כדי שיהיה אפשר לשלוף את הקסטות בקלות). מניחים מהביסקוויטים בתחתית התבנית, כך שימלאו אותה בצפיפות.
2. המלית: יוצקים את השמנת לקערת המערבל ומקציפים כ־2 דקות לקצפת יציבה. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את החלב המרוכז ואת הבננות המעוכות ומערבלים כדקה.
3. יוצקים את המלית על הביסקוויטים ומיישרים. מסדרים עליה שכבה נוספת של ביסקוויטים, בצפיפות. מעבירים למקפיא ומאחסנים 5 שעות לפחות (עד שבועיים).
4. לפני ההגשה מחלצים מהתבנית וחותכים לפי הסימון של הביסקוויטים. אם רוצים, מצמידים לדפנות ברס לקישוט. מגישים קפוא.
  • איך שומרים? בכלי אטום במקפיא, עד שבועיים.

טבעוני: קלפוטי בננות ופירות אדומים

בגרסה הטבעונית הזו לפודינג האפוי הצרפתי מחליפות הבננות את הביצים ואת השמנת. התוצאה: מתכון פטנט מ־4 מרכיבים בלבד, ובכלום עבודה.

6 צפייה בגלריה
טבעוני: קלפוטי בננות ופירות אדומים
טבעוני: קלפוטי בננות ופירות אדומים
טבעוני: קלפוטי בננות ופירות אדומים
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים
  • 2/3 1 כוסות (200 גרם) שיבולת שועל, מומלץ אינסטנט
  • 1/2 ליטר משקה "חלב" טבעוני (שקדים, סויה או אחר, לפי הטעם)
  • 2 בננות בשלות, קלופות
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) פירות אדומים, טריים או קפואים (אין צורך להפשיר מראש)
  • אפשרות לקישוט: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. משמנים את התבנית.
2. שמים בקערת מעבד המזון או הבלנדר את שיבולת השועל, המשקה הטבעוני והבננות ומעבדים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית. מפזרים עליה את פירות היער.
3. אופים 30-25 דקות, עד שהעיסה מתייצבת. אם רוצים, מקשטים באבקת סוכר. מגישים חם.
  • איך שומרים? מכוסה במקרר, עד 3 ימים.
מומלץ: לחמם לפני ההגשה.
טיפ: הבננות כבר הבשילו ועברו את השיא? קלפו אותן והכניסו למקפיא. תוכלו להשתמש בהן לגלידות, לשייק מזין – וגם לכל הקינוחים האפויים שבכתבה הנוכחית.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button