שף
שף
עוגת פרג לימונית. מפתיעה בטעמה

קלה להכנה, מפתיעה בטעמה ומתאימה לטבעונים: עוגת פרג לימונית

חובבי הפרג ימותו על העוגה הזאת: היא רכה, נימוחה, וקלילה להכנה

פורסם:
המרכיבים ( (תבנית בגודל 20X15 ס"מ)
  • 1 כוס משקה "חלב" טבעוני ( שקדים, סויה או אורז)
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 100 גרם רסק תפוחים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה (או שמן אחר בטעם ניטרלי)
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 4 כפות פרג טחון
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • לעיטור: אבקת סוכר

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
2. שמים בקערה את המשקה הטבעוני, הסוכר, רסק התפוחים והשמן ומערבבים למרקם אחיד.
3. שמים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, הפרג וקליפת הלימון ומערבבים. מוסיפים את תערובת רסק התפוחים ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. יוצקים לתבנית ומיישרים.
4. אופים 40-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. מוציאים ומניחים לצינון קל.
5. חותכים את העוגה לקוביות ובוזקים אבקת סוכר. מגישים.

  • זמן הכנה: כ־10 דקות
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? בכלי אטום, עד 5 ימים במקרר או עד חודש במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button