שימו לב שלהכנת המנה יש להשתמש במחבת שיכולה להיכנס לתנור. אין לכם? לא נורא. העבירו את העגבניות לתבנית באותו קוטר והמשיכו בהתאם להנחיות.
המרכיבים
- 1/4 כוס סוכר דמררה
- 15 גרם חמאה
- 2 גבעולי תימין
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס יין לבן
- 1 קילו עגבניות שרי
- בצק עלים קפוא, מופשר
להגשה
- גבינת בוראטה
- חומץ בלסמי
ההכנה
1. נניח במחבת בקוטר 28 ס"מ את הסוכר והחמאה ונביא להמסה ובעבוע. נוסיף את התימין, המלח והיין הלבן, נבשל כמה דקות, עד שהנוזלים יצטמצמו.
2. נוסיף את עגבניות השרי, ונבשל אותן ברוטב, על להבה נמוכה, כ־10 דקות. נוריד מהאש.
3. בינתיים נחמם תנור ל־180 מעלות.
4. נפתח את בצק העלים, נחתוך עיגול בקוטר המחבת ונחורר אותו במזלג. נניח את הבצק על העגבניות. נכניס לתנור החם ונאפה כ־30 דקות, עד שהבצק ישחים מאוד. נוציא ונניח לצינון.
5. נהפוך את הטארט על צלחת הגשה. נניח במרכזו גבינת בוראטה, נזלף חומץ בלסמי. זה הכל, תיהנו!
שימו לב: להכנת המנה יש להשתמש במחבת שיכולה להיכנס לתנור. אין לכם? לא נורא. העבירו את העגבניות לתבנית באותו קוטר והמשיכו בהתאם להנחיות.