המרכיבים
לקרפים
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 3 כפות סוכר
- 3 ביצים גודל L
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
- 50 גרם חמאה, מומסת
- אפשרות: 2-1 טיפות צבע מאכל ורוד, או לפי הטעם
לקרם
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
- 1 גביע (250-225 גרם) גבינת שמנת 15%-32% שומן
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1 שקית (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- אפשרות לעיטור: קצפת, פיסטוקים, ורדים יבשים
ההכנה
1. הקרפים: שמים בקערה רחבה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר ומערבבים קלות. יוצרים גומה במרכז התערובת ויוצקים לתוכה את הביצים. טורפים את הביצים, ובהדרגה מרחיבים את התנועה כך שכל תערובת הקמח תשתלב בהדרגה, ותתקבל בלילה ללא גושים. מוסיפים חצי מכמות החלב ומערבבים היטב. מוסיפים את יתרת החלב ואת החמאה ומערבבים למרקם אחיד וחלק. אם רוצים, מוסיפים את צבע המאכל ומערבבים.
2. מחממים מחבת בקוטר 22-20 ס"מ. יוצקים אליה כ־3/4 מצקת מהבלילה ומטים את המחבת כך שהבלילה תכסה את פניה בשכבה אחידה. מטגנים דקה עד דקה וחצי על להבה בינונית, עד שנראות בועות על הקרפ ושוליו מתייבשים. הופכים ומטגנים עוד 40-30 שניות (אין צורך להמתין לייבוש מלא). מעבירים את הקרפ לצלחת וממשיכים לטגן קרפים מיתרת הבלילה (להרכבת העוגה יש צורך בשישה קרפים).
3. הקרם: שמים את השמנת בקערת המערבל ומקציפים כ־20 שניות במהירות גבוהה. עוצרים, מוסיפים את הגבינה, הסוכר והפודינג ומקציפים במהירות בינונית לקבלת קרם סמיך. עוצרים, מוסיפים את החלב ומקציפים עוד כחצי דקה, לקרם קליל יותר.
4. הרכבת העוגה: מניחים קרפ על משטח העבודה. מורחים עליו ככף גדושה מהקרם. מגלגלים אותו לגליל צר והדוק ככל האפשר. מורחים קרם על קרפ נוסף. מניחים בקצה שלו את גליל הקרפ שגלגלנו, ומגלגלים את שניהם יחד לגליל. ממשיכים כך עם יתרת הקרפים – מורחים קרם ומגלגלים עם הקרפים שכבר גולגלו, לקבלת רולדה. מאחסנים במקרר כחצי שעה לפחות, לייצוב.
5. אם רוצים, מזליפים על הרולדה קצפת ומפזרים פיסטוקים וכדומה. מגישים.
- משך ההכנה: כ־40 דקות (כולל טיגון)
- דרגת קושי: בינונית־קלה
- איך שומרים? עד 5 ימים במקרר או עד שבועיים במקפיא