המרכיבים
(כ־20 יחידות)
- 1/2 1 גביעים (300 מ"ל) יוגורט 3% ומעלה
- 1/2 פחית (200 מ"ל) חלב מרוכז
- 1 כוס (150 גרם) פירות יער, טריים או קפואים (פירות יער גדולים, כמו פטל שחור ודובדבנים, כדאי לקצוץ גס)
לציפוי
- 150 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס
- 2 כפות שמן קנולה
ההכנה
1. שמים בקערה בינונית את היוגורט והחלב המרוכז ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את פירות היער ומערבבים. יוצקים לתבניות הקרח (אפשר גם מסיליקון). מאחסנים במקפיא 10 שעות לפחות.
2. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד וממיסים בהדרגה במיקרוגל (או בסיר אדים כפול) עד שאפשר לערבב אותו לקרם חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים.
3. מרפדים מגש בנייר אפייה. מחלצים את הגלידוניות מהתבניות (אם קשה לחלץ, מחממים קלות את בסיס התבנית עם מים חמימים). טובלים כ־1/3 מכל קובייה בשוקולד ומניחים במגש. מאחסנים במקפיא שעה לפחות. מגישים.
זמן הכנה: 30 דקות, לא כולל צינון
דרגת קושי: קל
איך שומרים: בכלי אטום במקפיא, עד חודש