המרכיבים (4-2 מנות)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קלוף וקצוץ
- 2 גזרים, קלופים וקצוצים גס
- 5 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ
- 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית כמון
- 1 כפית אבקת קארי
- 1 כפית מחוקה מלח
- 1/2 2 כוסות מים רותחים
- 1/4 כוס עדשים שחורות
- 250 גרם דלעת או דלורית, חתוכות לקוביות
- 250 גרם פסטה
- 1/3-1/4 כוס קרם קוקוס (לפחות 20% שומן)
- להגשה: 1/2 כוס כוסברה קצוצה
ההכנה
1. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל כ־3 דקות, עד שהוא שקוף. מוסיפים את הגזר ומטגנים כ־4 דקות נוספות, עד שהוא משנה מעט את צבעו. מוסיפים את השום, הפלפל החריף, הג'ינג'ר והתבלינים, מערבבים ומטגנים עד שריח התבלינים עולה. מוסיפים את המים הרותחים, טועמים ומתקנים תיבול.
2. מוסיפים את העדשים ומבשלים כ־5 דקות. מוסיפים את הדלעת ואת הפסטה, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את עוצמת הלהבה לבינונית ומבשלים עוד כ־10 דקות.
3. מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים 5 דקות נוספות, עד שהעדשים והפסטה רכות. מסירים מהכיריים, מפזרים את הכוסברה ומגישים מיד.