שף
שף
עוגת סושי טונה

עוגת סושי טונה

במקום לגלגל רולים - מכינים עוגה אחת גדולה ומרשימה. במקום דגים נאים - משתמשים טונה מוכנה מהקופסה. התוצאה: הדרך הכי קלה לסושי הכי חגיגי

פורסם:
המרכיבים (8 מנות בתבנית או בסיר בקוטר 24-22 ס"מ)
לאורז
  • 3 כוסות אורז לסושי
  • 1/2 3 כוסות (840 מ"ל) מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חומץ אורז
  • 3 כפיות אבקת סוכר
לשכבות העוגה
  • 1 בטטה גדולה
  • 3 קופסאות (330 גרם) טונה בשמן
  • 1/3 כוס בצל ירוק, קצוץ
  • 2 דפי אצות נורי לסושי
  • 2 מלפפונים
להגשה
  • 1 אבוקדו, קלוף ופרוס דק
  • 1 כפית שומשום שחור
  • 2-1 כפיות ג'ינג'ר מוחמץ
  • רוטב סויה
ההכנה
1. האורז: שוטפים היטב את האורז. מעבירים אותו לסיר, מוסיפים את המים הרותחים והמלח, מכסים, מביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים על להבה בינונית כ־10 דקות. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עוד 20-15 דקות, עד שהאורז רך והנוזלים נספגו. מסירים מהכיריים. מוסיפים לסיר את החומץ ואבקת הסוכר ומערבבים בעדינות. מסירים את המכסה, פורסים על הסיר מגבת נקייה (לספיגת האדים) וסוגרים. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
2. שכבות העוגה: קולפים את הבטטה ופורסים לפרוסות בעובי 3-2 מ"מ. מניחים בכלי אידוי. יוצקים מעט מים רותחים לסיר, מניחים בו את כלי האידוי (כך שלא ייגע במים), מכסים ומאדים 7-5 דקות, לריכוך הבטטה. מוציאים ומניחים לצינון.
3. מסננים את הטונה, שומרים 3 כפות מהשמן. מעבירים את הטונה ואת השמן ששמרנו לקערה, מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים.
4. גוזרים את האצות לעיגול בקוטר התבנית (או הסיר). פורסים את המלפפונים לעיגולים דקים.
5. הרכבת המנה: מרפדים את התבנית (או הסיר) בניילון נצמד. מניחים בתבנית 1/3 מכמות האורז ומהדקים בידיים רטובות. מניחים על האורז עיגול אצה. מפזרים את כל תערובת הטונה ומיישרים. מניחים מחצית מכמות האורז הנותרת ומהדקים. מניחים עליו את פרוסות הבטטה המאודה והמלפפון, ועליהם את עיגול האצה הנוסף. מסיימים ביתרת האורז ומהדקים. מכסים ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות.
6. פותחים את הכיסוי, הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומסירים את התבנית והניילון. מסדרים על העוגה את פרוסות האבוקדו, בוזקים שומשום שחור ומפזרים מעט ג'ינג'ר מוחמץ. מגישים לצד רוטב סויה, ואם רוצים גם לצד מיונז ווסאבי (ראו טיפ למעלה).
  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר, ללא האבוקדו. את האבוקדו מניחים לפני ההגשה.
  • טיפ: להגשה, הכינו מיונז ווסאבי: ערבבו 1/4 כוס מיונז, 2 כפות מים ו־1 כפית גדושה אבקת ווסאבי.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button