המרכיבים (כ־1/2 1 ליטרים)
- 1/2 כוס דבש או סילאן או מייפל אמיתי, או שילוב ביניהם
- 1/4 כוס שמן קוקוס או קנולה, או 100 גרם חמאה מומסת, או 2 כפות שמן + 1/4 כוס מים, או שילוב בין האפשרויות
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל או קינמון טחון
- 3 כוסות (300 גרם) שיבולת שועל (לא מהירת הכנה)
- כ־1 כוס זרעים לפי הטעם (חמנייה, דלעת, שומשום, פשתן, פרג)
- כ־1 כוס אגוזים קלופים, לפי הטעם (פקאן, מקדמיה, לוז, שקדים)
- כ־1 כוס פירות מיובשים לפי הטעם (צימוקים, תמרים קצוצים, משמש קצוץ, אננס קצוץ, בננה מיובשת שבורה גס וכד')
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. שמים בסיר קטן את הדבש והשמן (או תחליפיהם), המלח והווניל, ומחממים עד שהמרכיבים נמסים ומתקבל סירופ אחיד.
3. מערבבים בקערה נפרדת את שיבולת השועל, הזרעים והאגוזים. יוצקים עליהם את הסירופ החם ומערבבים.
4. מעבירים לתבנית, מפזרים ומיישרים כך שיתקבל משטח אחיד בגובה כ־1 עד 1/2 1 ס"מ. אופים כ־30 דקות, ובמהלכן מערבבים את הגרנולה מדי כ־10 דקות ובודקים שהיא לא נחרכת.
5. מוציאים, מוסיפים את הפירות המיובשים ומערבבים. מניחים לצינון מלא. מגישים.
- איך שומרים? בקופסה אטומה, עד שבועיים בטמפרטורת החדר, עד חודש במקרר, או עד 3 חודשים במקפיא.