שף
שף
פסטה ברוטב קר של עגבניות וחציליום

שילוב קיצי מנצח: פסטה חמה ברוטב עגבניות וחצילים קר

ירקות העונה, קרים וטעימים בשמן זית ושום, שמוגשים עם פסטה לוהטת היישר מהסיר

פורסם:
המרכיבים (6-5 מנות)
  • 1 חבילה (500 גרם) ספגטי או כל פסטה ארוכה אחרת
לרוטב
  • 2 חצילים בינוניים, פרוסים לעיגולים בעובי 2 ס"מ
  • 2 כפות + 1/2 כוס שמן זית
  • מלח
  • 6 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1 כף חומץ בלסמי או חומץ יין
  • 1 כוס עלי בזיליקום
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • אפשרות: פתיתי צ'ילי יבשים או פלפל חריף פרוס
ההכנה
1. הרוטב: מחממים את התנור ל־180 מעלות.
2. מניחים את החצילים בתבנית גדולה, בשכבה אחת. יוצקים עליהם את 2 כפות שמן הזית, זורים מעט מלח ואופים 30-25 דקות, עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה.
3. מוסיפים לקערה את העגבניות, את 1/2 כוס שמן הזית, כפית מלח ואת יתרת המרכיבים (כולל הצ'ילי או הפלפל החריף, אם רוצים). מערבבים, מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות.
4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
5. מוסיפים את הפסטה החמה לקערת הרוטב הקר ומערבבים. מגישים מיד.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button