שף
שף

משלושה ועד שמונה: בכמה מרכיבים תרצו את העוגיות שלכם?

והאם תעדיפו שיהיו פרווה, חלביות או טבעוניות? שוקולד או ריבה? שקדים או שומשום? למיכל לוי־אלחלל יש תשובה לכל משאלה

פורסם:

3 מרכיבים: עוגיות מרציפן

עוגיות סופר־קלות להכנה, שמבוססות על מרציפן מוכן וטעמן מזכיר את עוגיות המקרון הצרפתיות. חשוב שהמרציפן יהיה רך ולא יבש, השתדלו לוודא זאת בשעת הקנייה.
6 צפייה בגלריה
 עוגיות מרציפן
 עוגיות מרציפן
פרווה. עוגיות מרציפן
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים
(כ־20 יחידות)
  • 300 גרם מרציפן
  • 1 חלבון ביצה, מומלץ גודל M
  • 1 כפית מיץ לימון
  • אפשרות: כ־1 כוס (100 גרם) שקדים פרוסים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־165 מעלות בתוכנית טורבו (או 175 מעלות בחום עליון ותחתון). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מפוררים מעט את המרציפן ושמים אותו בקערת המערבל עם וו הגיטרה או בקערת מעבד המזון. מוסיפים את החלבון ואת מיץ הלימון ומערבלים במהירות, למרקם אחיד ויציב.
3. בידיים מעט לחות יוצרים מעיסת המרציפן כדורים בקוטר כ־1 ס"מ. אם רוצים, מפזרים בקערית את השקדים הפרוסים ומגלגלים בהם את העוגיות. מניחים בתבנית.
4. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה. מוציאים, מצננים 10 דקות לפחות, ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.


4 מרכיבים: חיתוכיות קוקוס וריבה

איזה כיף שמכל כך מעט מרכיבים אפשר להכין עוגיות נפלאות בשלוש שכבות.
6 צפייה בגלריה
חיתוכיות קוקוס וריבה
חיתוכיות קוקוס וריבה
פרווה. חיתוכיות קוקוס וריבה
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)


המרכיבים
(כ־15 יחידות בתבנית אינגליש קייק)
  • 200 גרם קוקוס טחון
  • 3 חלבונים
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • כ־3/4 כוס ריבה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־185 מעלות טורבו (או ל־195 מעלות חום עליון ותחתון). ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את הקוקוס, החלבונים והסוכר ומערבבים לעיסה אחידה ומעט דביקה.
3. מעבירים מחצית מהעיסה לתבנית, מיישרים ומהדקים לשכבה אחידה. אופים כ־12 דקות, עד שהיא מזהיבה מעט. מוציאים ומצננים כ־5 דקות.
4. מורחים את הריבה באופן אחיד על השכבה האפויה. מניחים עליה את יתרת העיסה ומהדקים קלות.
5. אופים עוד 25-20 דקות, עד שהמאפה מתייצב ומזהיב. מוציאים ומניחים לצינון. מאחסנים במקרר שעה לפחות.
6. חותכים למלבנים ומגישים.
  • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר.

5 מרכיבים: עוגיות פקאן

כדורי אנרגיה אפויים! לא יותר מעשר דקות הכנה והם שלכם.
6 צפייה בגלריה
  עוגיות פקאן
  עוגיות פקאן
טבעוניות. עוגיות פקאן
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)


המרכיבים
(כ־20 יחידות)
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) פקאנים טבעיים טחונים
  • 2/3 כוס (75 גרם) שקדים טחונים (קמח שקדים)
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • אפשרות: 2 כפות קוקוס טחון
  • 3 כפות ממרח תמרים
  • לעיטור: כ־50 גרם אגוזי פקאן טבעיים

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו (או 180 מעלות בחום עליון ותחתון). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את כל מרכיבי העוגיות (כולל הקוקוס, אם משתמשים) ומערבבים היטב למרקם אחיד ומעט דביק.
3. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר כ־3 ס"מ. מניחים בתבנית במרווחים של כ־2 ס"מ זה מזה. מניחים אגוז פקאן על כל כדור ופוחסים מעט.
4. אופים כ־15 דקות, עד שהאגוזים מזהיבים קלות. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

6 מרכיבים: עוגיות שומשום

6 צפייה בגלריה
 עוגיות שומשום
 עוגיות שומשום
פרווה. עוגיות שומשום
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים
(כ־40 יחידות בתבנית 25x35)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • 1/4 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 2 כוסות (200 גרם) שומשום
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 3 כפות מיץ לימון

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו (או 180 מעלות בחום עליון ותחתון). משמנים את התבנית ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ־2 דקות, עד שהביצים מבהירות. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את יתרת המרכיבים ומקציפים עוד כחצי דקה, להטמעה ולפיזור אחיד.
3. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה. אופים כ־20 דקות, עד שהמאפה נראה יציב. מוציאים ומצננים כחצי שעה. חותכים למרובעים. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

8 מרכיבים: עוגיות טראפלס

עוגיות בטעם חזק של שוקולד מריר מופלא.
6 צפייה בגלריה
עוגיות טראפלס
עוגיות טראפלס
פרווה או חלביות. עוגיות טראפלס
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)


המרכיבים
(כ־25 עוגיות)
  • 2 ביצים גודל M
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1/2 כוס פחות 1 כף (100 מ"ל) שמן קוקוס (או 120 גרם חמאה, לגרסה חלבית)
  • 1 כוס פחות 1 כף (130 גרם) קורנפלור או קמח ייעודי לעוגיות ללא גלוטן
  • 1/2 1 כפות (15 גרם) אבקת קקאו
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה

ההכנה
1. שמים בקערת המערבל את הביצים ואת שני סוגי הסוכר ומקציפים כ־5 דקות, למרקם תפוח ויציב. עוצרים.
2. בינתיים שמים בכלי מתאים את השוקולד והשמן (או החמאה) ומחממים בהדרגה במיקרוגל או על להבת כיריים בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל מרקם קרמי אחיד. מצננים עד לתום הקצפת הביצים.
3. מעבירים את קרם השוקולד לקערת המערבל ומערבבים בתנועות קיפול למרקם אחיד. מוסיפים את הקורנפלור, הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים שוב בתנועות קיפול, לעיסה אחידה. מכסים ומאחסנים במקרר כחצי שעה, להתייצבות.
4. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו (או 180 מעלות בחום עליון ותחתון). מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.
5. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר כ־2 ס"מ. מניחים בתבניות במרווחים של כ־3 ס"מ זה מזה.
6. אופים 10-8 דקות, רק עד שהעוגיות נסדקות ומתייצבות. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button