בימים אלה השף קיקו מויה (Kiko Moya), אחד השפים המהפכניים, המעניינים והבולטים באירופה, יצא מספרד כדי לבשל בישראל! "אני נרגש להגיע למדינה הנהדרת הזאת", אומר מויה, "אני יודע שמבחינה היסטורית, למטבח הישראלי יש הרבה במשותף עם המטבח הספרדי. אני רוצה להתעמק בו ולחקור את התבלינים, התבשילים, הסלטים והמתוקים שלו"
זו למעשה הפעם הראשונה שמויה, שמחזיק בשני כוכבי מישלן עבור המסעדה המוערכת שלו - L'Escaleta שבספרד, יוצא מגבולות המדינה שלו כדי לבשל. יחד עם השף ליאור כהן הוא מוביל את מסעדת "פופה" בתל־אביב, ומפיץ את הבשורה הקולינרית הים־תיכונית שלו גם אצלנו - בארץ הקודש.
המטרה של פופה - להביא בשורה חדשה לעיר תל אביב מהשראות כמו בודהה בר פריס, מומה ומסעדות גדולות בניו יורק ולהעניק לאורחים בילוי שונה ומפתיע – מפתיע אפילו בעיר רב גונית כתל אביב.
בפופה - אתה יכול להתאהב בשל הססגוניות ואם יש לך אופי כפרי ושקט לא תמצא את מקומך.
את המקום עיצב ניר רן כחלל מנותק מהמציאות, בהשראת זרם האמנות האבסטרקטית, באקט מכוון, כדי לעורר תגובות רגשיות עמוקות של סקרנות והתרגשות. בנוסף, המקום בנוי בזרימה מעגלית, אזורי הישיבה תוכננו בקפידה כמו ישיבה סביב מדורה, מתוך כוונה לחבר בין אנשים שונים ולגרום לתחושת הביחד, כשכל אזור עוצב בצורה שונה על מנת לגרום להצפת רגשות שונים.
אז אם אתם רוצים לחוות קולינריה מצוינת נטולת מניירות תל אביביות ולחוות חוויה אקלקטית מדוברת -מסעדת "פופה" היא ללא ספק המקום.