שף
שף
הקה צ'אזה: בשר וחצילים מוקפצים כמו בסין

הקה צ'אזה: בשר מוקפץ עם חצילים

הבלוגרית דנה רייכר מנבחרת המשפיעניות של שף עם מנה סינית חמה ומנחמת - בשר מוקפץ עם חצילים אפויים ברוטב סויה מתקתק ועדין. תוסיפו אורז לבן ויש לכם ארוחה שלמה

פורסם:
זו אחת המנות הסיניות האהובות עליי: בשר מוקפץ עם חצילים ברוטב סויה מתקתק ועדין.
טיפים:
  • בדרך כלל נהוג לטגן את החצילים בשמן עמוק, אבל אני מוצאת שצלייה בתנור מביאה לתוצאה לא פחות מענגת.
  • אפשר להשתמש בסינטה או בפילה, אבל אם תפרסו נתח צלי כתף (מספר 5) לפרוסות דקיקות תגלו נתח נהדר למוקפצים שאני בטוחה שתאמצו הלאה.
  • במקום לפרוס לבד את הבשר, ראו סעיף 3 בהכנה, אפשר לבקש שיעשו זאת עבורכם בקצבייה.
  • מומלץ מאוד להכין את המנה במחבת ווק, היא תורמת לאיכות התוצאה.
  • הרוטב משתדך נפלא לאורז לבן, אז אל תוותרו על סיר שלו בהגשת המנה.

הקה צ'אזה: בשר מוקפץ עם חצילים

2 צפייה בגלריה
הקה צ'אזה של דנה רייכר
הקה צ'אזה של דנה רייכר
(צילום: דנה רייכר)
המרכיבים (3–4 מנות)
  • 3 חצילים קלים, בינוניים
  • שמן ניטרלי (שמן אבוקדו, זרעי ענבים או קנולה)
  • 400 גרם נתח צלי כתף, סינטה או פילה בקר
למשרה לבשר
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
לרוטב
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס חומץ אורז
  • 1/4 כוס רוטב צדפות או רוטב הוי סטיר (כשר)
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כוס מים
להקפצה
  • 1 כפית קורנפלור + 4 כפות מים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות גדושות ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כוס בצל ירוק חתוך גס
ההכנה
1. נפרוס את החצילים לפרוסות עבות יחסית - בערך 2 ס"מ. נרפד תבנית בנייר אפייה ונמשוח אותו בשמן, בנדיבות. נניח בתבנית את החצילים ונרסס שמן בנדיבות גם עליהם (אפשר גם לצקת שמן על החצילים ולהבריש).
2. נפעיל תנור ב־200 מעלות במצב גריל. נצלה את החצילים עד שהם שחומים ויפים, כ־15 דקות מכל צד. נוציא לצינון.
3. נפרוס את הבשר נגד הסיבים לפרוסות דקיקות ונסיר שאריות שומן (אפשר לבקש זאת מהקצב).
4. המשרה: נערבב את הסויה והסודה לשתייה. נוסיף את הבשר ונשרה כ־20 דקות.
5. הרוטב וההקפצה: נערבב בקערה את כל מרכיבי הרוטב ונניח בצד. נערבב בנפרד את הקורנפלור והמים.
6. נחמם ווק. כשהווק מגיע לחום מקסימלי, נוסיף שמן. נוסיף את הבשר. נצלה כדקה, עד לדרגת 80% עשייה. נעביר לקערה.
7. נוסיף לווק את השום והג'ינג'ר ונערבב כמה שניות. ניצוק פנימה את הרוטב ואז את תמיסת הקורנפלור.
8. נוסיף את החצילים ואת הבשר, ונקפיץ יחד כדקה. נוסיף את הבצל הירוק ונקפיץ לאיחוד. נגיש לוהט לצד אורז מאודה.

  • דנה רייכר היא בלוגרית אוכל המתמחה במטבח האסייתי. אינסטגרם: danareicher טיקטוק: dana_reicher
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button