המרכיבים (2 תבניות בקוטר 26 ס"מ או 3 תבניות בקוטר 24 ס"מ)
לעוגות
- 200 גרם שוקולד חלב
- 400 גרם חמאה
- 8 ביצים
- 2 מכלים (400 גרם) שמנת חמוצה
- 4 כוסות (560 גרם) קמח תופח
- 6 כפות אבקת קקאו
- 1/8 כפית מלח
למלית קרם השוקולד
- 300 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
- 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
לקצפת ולציפוי
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 כפות אבקת סוכר
- סוכריות צבעוניות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבניות.
2. העוגות: שמים את השוקולד והחמאה בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל עד שאפשר לערבב לקרם חלק (בודקים ומערבבים כל 30 שניות). מצננים קלות.
3. מוסיפים לקרם את הביצים, בזו אחר זו ומערבבים עד שהן נטמעות לגמרי. מוסיפים לסירוגין ובהדרגה את השמנת ואת הקמח, ומערבבים קצת אחרי כל הוספה. מוסיפים את הקקאו והמלח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבניות ומיישרים.
4. אופים כ־25 דקות, עד שהעוגות מתייצבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא כשעליו מעט פירורים. מוציאים ומניחים לצינון.
5. הקרם: שמים את השוקולד וכף מהשמנת בכלי מתאים וממיסים בהדרגה במיקרוגל עד שאפשר לערבב אותם לקרם חלק. מוסיפים את יתרת השמנת ומערבבים. מצננים קלות ומעבירים למקרר לכחצי שעה.
6. הרכבת העוגה: אם מכינים שלוש עוגות, מורחים את הקרם על פני שתיים מהן ומניחים זו על זו (אם מכינים רק שתי עוגות – מורחים את כל הקרם על אחת מהן). מאחסנים במקרר שעתיים לפחות.
7. הקצפת: מקציפים את השמנת ואת אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מורחים את דפנות העוגה במחצית מהכמות. מחזירים למקרר לשעה לפחות.
8. הסוכריות: מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומפזרים עליו את הסוכריות. הופכים את העוגה על צידה, מחזיקים משני צדדיה ומגלגלים בסוכריות את הדפנות המצופות. מניחים את העוגה בצלחת ומורחים קצפת בחלקה העליון (אם רוצים, מזלפים תלוליות קצפת מסביב). מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, מכוסה במקרר.