הגרסה הקלילה שלי לטארטלט עם פירות: בסיס מבצק עלים מוכן ומלית פרי. זה מאפה אישי ורסטילי מאוד שכיף להכין גם עם ילדים. את השזיפים אפשר להחליף כמעט בכל פרי קיצי: אפרסקים, נקטרינות, תאנים, מנגו ואפילו ענבים. מתאימים גם את הריבה – וזהו!
המרכיבים (8 מנות)
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים, מופשר לפי ההוראות
- 5 שזיפים
- 100 גרם ריבת שזיפים
- 1 ביצה + 1 כף מים
- כ־5 כפות סוכר
ההכנה
1. מחממים תנור ל־170 מעלות.
2. חוצים את השזיפים ומרחיקים את הגלעינים. פורסים אותם לפרוסות דקות.
3. פותחים את בצק העלים המופשר על משטח עבודה מקומח ומיישרים אותו (אם צריך – משתמשים במערוך לרידוד קל).
4. קורצים בבצק עיגולים בקוטר כ־10 ס"מ או חותכים לריבועים בגודל דומה. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
5. מורחים את מרכז הבצק בשכבה דקה של ריבת שזיפים.
6. מניחים מפרוסות השזיפים במרכז כל יחידת בצק, משאירים שוליים של כ־1/2 1 ס"מ מכל הכיוונים.
7. טורפים את הביצה עם כף המים. מברישים בה את שולי הבצק. מפזרים סוכר בנדיבות.
8. מכניסים לתנור ואופים כ־20 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים. מוציאים ומצננים, מגישים חמים או בטמפרטורת החדר (אפשר בתוספת גלידה!).
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"