המרכיבים
(כ־30 יחידות)
- 1 קופסת כדורי מיני־מוצרלה קטנים
- 1/2 חבילה (500 גרם) בצק פילאס, מופשר
- אם רוצים: 1–2 כפות ממרח פסטו, ממרח עגבניות מיובשות או טפנד זיתים
- חופן עלי בזיליקום
- מלח גס
- להברשה: ביצה טרופה, מעט שמן זית
- לקישוט: קצח או בזיליקום מיובש
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. פורסים על משטח העבודה נייר אפייה ומקמחים אותו קלות. פותחים עליו את בצק הפילאס ופורסים אותו. דוקרים את הבצק במזלג. אם רוצים, מורחים על הבצק שכבה דקיקה מהממרח (אפשר לחלק את הבצק לכמה חלקים ולמרוח כל חלק בממרח אחר). חותכים את הבצק, בגלגלת פיצה או בסכין, לכ־30 ריבועים בגודל 5X5 ס"מ.
3. העיטוף: מסננים את כדורי המוצרלה מהנוזלים ושומרים את המים בצד. מניחים במרכז כל ריבוע עלה בזיליקום, ועליו כדורון מוצרלה. מתבלים במעט מלח. מרטיבים מעט את האצבעות במי ההשריה של המוצרלה, וסוגרים איתן את פינות הריבוע כלפי המרכז מעל הכדורון – זוג נגדי ולאחר מכן עוד זוג נגדי. מעבירים לתבנית, מרססים או מברישים במעט שמן זית ומברישים בביצה טרופה. מקשטים בקצח או בבזיליקום יבש. מכינים כך את כל הריבועים.
4. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומגישים, מומלץ לצד ירקות טריים וגבינת לבנה.
- איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא. לפני ההגשה מחממים בתנור או בטוסטר.