שף
שף
 נאמס מכל־הירקות־שיש־בבית

בישול חיסול: 5 מנות נפלאות משאריות שיש בבית

לפעמים מ"חבל לזרוק" יוצאות המנות הכי טעימות. נעמה רן עם שלל מתכונים מפתיעים - נאמס מכל־הירקות־שיש־בבית ועד עוגת סולת וכל־הפירות־שיש־בבית

פורסם:

נאמס מכל־הירקות־שיש־בבית

בבית שלי, תקופת הנאמס בעיצומה. המאכל הוייטנאמי הזה קליל וחמים באופן שמתאים לקיץ, והקריספיות שלו נהדרת. נוסף לירקות, זו דרך טובה לנצל שאריות של עוף וטופו מבושלים או של דגים. דגים יכולים להיכנס לנאמס גם ללא בישול מוקדם – הטיגון הקצר יספיק להם.
טיפ: אם יש חסה בבית, השתמשו גם בה – בתוך עלי האורז (ראו במתכון) או בשלב ההגשה, כמעטפת לנאמס

המרכיבים
(10–15 יחידות)
  • 15-10 דפי אורז
  • אפשרות: עלי חסה
  • 2 כוסות של רצועות דקות מירקות קשים (גזר, סלרי, קולרבי, מלפפון, כרוב, זוקיני, פלפל)
  • עשבי תיבול (בצל ירוק, עלי כוסברה, עלי נענע)
  • אפשרות: כ־200 גרם רצועות עוף, טופו או דג מבושלים
  • לטיגון: 4-3 כפות שמן זית
לרוטב
  • 3 כפות רוטב דגים
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות צ'ילי מתוק
  • פלפל חריף או צ'ילי, לפי הטעם
  • 3 כפות מיץ ליים או לימון
  • 2 שיני שום, כתושות

ההכנה
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים ומערבבים. מאחסנים במקרר עד לשימוש (אפשר להכין עד שבוע מראש)
2. מכינים קערת מים. טובלים בה דף אורז במשך כחצי דקה, לריכוך. מניחים על משטח העבודה.
3. אם משתמשים בחסה, מניחים על דף האורז עלה בגודל מתאים. מניחים בקצה הדף הקרוב אלינו (על החסה, אם משתמשים) מהירקות ועשבי תיבול. אם רוצים, מוסיפים גם עוף, טופו או דג. מקפלים פנימה את שולי הדף מימין ומשמאל ומגלגלים לגליל. מכינים כך את כל הכמות.
4. מחממים את שמן הזית במחבת. צורבים את הנאמס עד שהם משחימים (כ־2 דקות מכל צד). מסירים מהכיריים.
5. מגישים חם, לצד הרוטב.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. לפני ההגשה, צורבים שוב במחבת או מחממים בתנור.


ממרח "חומוס" מכל־הקטניות־שיש־בבית

תכלס, לכל הקטניות יש טעם דומה ולכן לא מאוד משנה באילו תשתמשו להכנת המתכון. בסופו של דבר, התוצאה תהיה ממש דומה לממרח חומוס.
טיפ: הביאו בחשבון שצבע הקטניות ישפיע על צבע המנה המוכנה.

5 צפייה בגלריה
 ממרח "חומוס"  מכל־הקטניות־שיש־בבית
 ממרח "חומוס"  מכל־הקטניות־שיש־בבית
ממרח "חומוס" מכל־הקטניות־שיש־בבית
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים
(כ־3/4 1 כוסות ממרח)
  • 2 כוסות קטניות מבושלות (חומוס, שעועית, עדשים)
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית כמון טחון
  • מלח, פלפל
  • אפשרות: 1 כפית אורגנו
  • אפשרות: 1 כפית סומאק או פפריקה מתוקה
  • מים
  • להגשה: שמן זית, סלט טחינה, קטניות מבושלות, פטרוזיליה קצוצה
ההכנה
1. אם צריך, מבשלים את הקטניות בהתאם למשך הזמן הנחוץ לכל אחת מהן. אפשר להשתמש גם בקטניות מבושלות מוקפאות (שבושלו לפי ההנחיות) או שנמכרות בקופסאות.
2. שמים את כל המרכיבים (כולל האורגנו והסומאק או הפפריקה, אם משתמשים) בקערת מעבד המזון וטוחנים. מוסיפים מים בהדרגה, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים תיבול.
3. מניחים את ה"חומוס" בצלחת. מזליפים מעט שמן זית ומוסיפים תוספות לפי הטעם. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.


גרנולה מלוחה מכל־האגוזים־שיש־בבית

נשנוש מלוח שכיף לאכול כפי שהוא וכיף גם לפזר על סלטים, גבינות רכות ובקערות מרק (מושלם על צזיקי!).
טיפ: אפשר להחליף עד כוס מכמות הפיצוחים בשיבולת שועל שלמה (ואפשר גם קוואקר).

5 צפייה בגלריה
 גרנולה מלוחה  מכל־האגוזים־שיש־בבית
 גרנולה מלוחה  מכל־האגוזים־שיש־בבית
גרנולה מלוחה מכל־האגוזים־שיש־בבית
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)


המרכיבים (כ־3 כוסות גרנולה)
  • 3 כוסות פיצוחים קצוצים גס ו/או זרעים מכל סוג (אגוזים, שקדים, גרעינים, שומשום, פשתן, צ'יה וכדומה)
לתיבול
  • 2 כפות שמן זית
  • 6-5 עלי מרווה מפוררים או 2 כפיות אורגנו יבש או 1 כפית רוזמרין קצוץ
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית מחוקה מלח

ההכנה
1. שמים את האגוזים והזרעים במחבת רחבה וקולים אותם על להבה בינונית תוך ערבוב מדי פעם במשך 5-3 דקות, עד שהם מזהיבים קלות.
2. מוסיפים את שמן הזית ואת התבלינים וקולים תוך ערבוב עוד דקה־שתיים, עד שניחוח התבלינים עולה. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא. מגישים.
איך שומרים? עד שבועיים, מומלץ במקרר.

קיש לחם וכל־הגבינות־שיש־בבית

מאפים אישיים שיקבלו באהבה את כל הגבינות הרכות והקשות שנשארו במגירת מוצרי החלב בבית, וגם מוצרים כמו יוגורט ושמנת.

5 צפייה בגלריה
 קיש לחם וכל־הגבינות־שיש־בבית
 קיש לחם וכל־הגבינות־שיש־בבית
קיש לחם וכל־הגבינות־שיש־בבית
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים
(12–16 יחידות בתבנית מאפינס)
  • 16-12 פרוסות לחם (אפשר ללא גלוטן)
למלית
  • מלח, פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
  • 3 ביצים
  • 1/2 1 כוסות גבינות רכות (לבנה, קוטג', יוגורט סמיך, שמנת חמוצה או מתוקה)
  • 150 גרם גבינות קשות או חצי קשות, מפוררות (צהובות, מלוחות, קממבר וכו')
  • אפשרות: עשבי תיבול קצוצים
  • אפשרות: ירקות צלויים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים תבנית מאפינס.
2. מסירים את הקרום הקשה מפרוסות הלחם. מרדדים את הפרוסות למשטח בעובי כ־1/2 ס"מ. קורצים מכל פרוסה עיגול בקוטר כ־10 ס"מ. מניחים כל עיגול בשקע מאפינס ובעזרת כוס מהדקים לתחתית ולדפנות.
3. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה וטורפים למרקם אחיד. אם רוצים, מוסיפים עשבי תיבול ו/או ירקות צלויים ומערבבים. מחלקים את המלית בין התבניות.
4. אופים כ־30 דקות, עד שהמלית מתייצבת ושולי המאפה מזהיבים. מוציאים ומגישים חם או חמים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

עוגת סולת וכל־הפירות־שיש־בבית

העוגה המושלמת לשלב שבו כבר לא כיף לאכול את הפירות אבל אין לב לזרוק אותם.
טיפ: במקום להשתמש בחלב ובמיץ (ראו במתכון), אפשר להשתמש רק באחד מהם: חצי כוס חלב או חצי כוס מיץ. אם משתמשים רק במיץ, יש לחצות את הכמות בין מיץ תפוזים למיץ לימון.
5 צפייה בגלריה
 עוגת סולת וכל־הפירות־שיש־בבית
 עוגת סולת וכל־הפירות־שיש־בבית
עוגת סולת וכל־הפירות־שיש־בבית
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/4 כוס חלב (אפשר צמחי)
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים, לימון או ליים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (100 גרם) סולת
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
לפירות
  • 1/2 2 כוסות של פירות קיץ מגולענים וחתוכים גס
  • 3 כפות סוכר
  • אפשרות: 1/4 כוס ליקר פירות או רום

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את הביצים, השמן, החלב והמיץ, הסוכר, קליפת הלימון, המלח והווניל וטורפים היטב לבלילה אחידה. מוסיפים את הסולת, הקמח ואבקת האפייה וטורפים שוב.
3. הפירות: שמים בקערה את הפירות ואת הסוכר ומערבבים לציפוי אחיד. מעבירים את הפירות לתבנית ומפזרים בצורה אחידה. יוצקים את העיסה על הפירות ומיישרים.
4. אופים 45-20 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון במשך 15-10 דקות.
5. מניחים צלחת הפוכה על התבנית, הופכים ומסירים את התבנית ואת נייר האפייה. אם רוצים, יוצקים על העוגה את ליקר הפירות (או הרום). מניחים ל־10 דקות לפחות, לספיגה. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button