המרכיבים
(12 יחידות ב־2 תבניות אינגליש קייק)
לבצק
- 1/2 ק"ג קמח
- 2 כפיות מחוקות (6 גרם) שמרים יבשים
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
למלית
- 2 כפות אבקת קפה נמס
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים
- 1/3 כוס (40 גרם) אבקת סוכר
- 400 גרם מרציפן, חתוך לקוביות
- אפשרות: 1/2 כפית הל טחון, 1/2 כפית קינמון טחון
- לסירופ הסוכר
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל את הקמח והשמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומתקינים את וו הלישה. לשים דקה־שתיים במהירות איטית ועוד 6-5 דקות במהירות גבוהה יותר, לבצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה בניילון ומניחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה עד שעה וחצי).
2. המלית: ממיסים את הקפה במים הרותחים ומעבירים את התמיסה למעבד המזון. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים למרקם אחיד.
3. הרכבת המאפים: מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים עליו את אחד מחלקי הבצק לעלה בגודל 60X25 ס"מ ובעובי כ־3 מ"מ. מורחים על מחצית משטח העלה כ־1/3 מכמות המילוי. מקפלים את החלק הריק של הבצק על החצי המרוח. מרדדים קצת, להידוק. מורחים שכבה דקה מהמלית על פני הבצק. חותכים את הבצק, מומלץ בעזרת גלגלת, ל־6 רצועות. מגלגלים כל אחת ומניחים בתבנית. מכינים כך את יתרת הבצק והמלית. מכסים את התבניות ומניחים עד שהבצק תופח בכ־50% (כ־45 דקות).
4. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את כל מרכיביו, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ־5 דקות. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
5. מחממים את התנור ל־190 מעלות (אין צורך בטורבו).
6. אופים את העוגות כ־30 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומברישים את המאפים החמים בסירופ. מניחים לצינון קל. מגישים.
- טיפ: אפשר גם לזגג! מערבבים 100 גרם אבקת סוכר עם 2–3 כפות מים ומזליפים על המאפים.
- משך הכנה: 40-30 דקות, לא כולל התפחה ואפייה
- דרגת קושי: בינונית
- איך שומרים? 4-3 ימים בכלי סגור או עד 3 חודשים במקפיא