הסלט הזה הוא בדיוק הדבר המרענן, הכיפי והמשביע שאתם רוצים אחרי כל ארוחות החג הגדולות והלא אסייתיות. יתרון גדול: נשמר מצוין עד 3 ימים במקרר, וטעים חם, קר או בטמפרטורת החדר.
המרכיבים
(6 מנות)
- 1 חבילה (500 גרם) אטריות שעועית או אטריות אורז
- 4 דפי אצות (וואקמה או כל סוג שאוהבים)
- 1/2 1 כפות שמן שומשום
- 1/2 1 כפיות חומץ אורז או חומץ בן יין לבן
- 1/2 1 כפות רוטב סויה
- 1/4 כוס מירין (יין אורז) או 1/4 כוס יין לבן + 1/2 כפית סוכר
- 2 כפות שמן צמחי (קנולה או אחר)
- 2 גזרים קלופים, חצויים וחתוכים למקטעים באורך 3-2 ס"מ
- 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
- 1 חבילה (250 גרם) פטריות, מכל סוג, פרוסות
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- להגשה: 4 כפות בוטנים או אגוזים או שקדים קצוצים
ההכנה
1. חותכים או גוזרים את האטריות לגודל הרצוי ומניחים בקערה. יוצקים מים רותחים לכיסוי. משהים כ־10 דקות, רק עד שהן שקופות. מסננים.
2. שמים את האצות בקערה נפרדת, יוצקים גם עליהן מים רותחים ומשרים 10 דקות. מסננים ומצננים. חותכים לחתיכות נוחות לאכילה.
3. מערבבים בקערית את שמן השומשום, החומץ, הסויה והמירין (או היין והסוכר). מניחים בצד.
4. מחממים במחבת גדולה את 2 כפות השמן הצמחי. מוסיפים את הגזר, הפלפל והפטריות ומטגנים כ־4 דקות על להבה בינונית־גבוהה, עד הזהבה קלה. מוסיפים את תערובת הנוזלים שהכנו. מערבבים ומטגנים תוך ערבוב כדקה. מוסיפים את האטריות ומערבבים כך שיכוסו היטב ברוטב. מסירים מהכיריים.
5. מוסיפים את האצות, הבצל הירוק והכוסברה ומערבבים. מוסיפים את הבוטנים (או תחליפיהם). מגישים מיד או לאחר צינון (אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר).