קינוח מרשים וחגיגי לאוהבי השילוב של חמוץ־מתוק.

פסח בניחוח אסייתי: 3 מתכונים מיוחדים שישדרגו לכם את ארוחת החג

סלט אטריות שעועית צמחוני וחגיגי, קדירת פרגיות בניחוח תפוז וצ'ילי מתוק ולקינוח פבלובה מרשימה לאוהבי החמוץ-מתוק

מוגש מטעם מזרח ומערב
פורסם:

מתכונים: מיכל לוי אלחלל

סלט אטריות שעועית

סלט אטריות משודרג וחגיגי במיוחד. מתאים כמנה ראשונה, טבעונית או צמחונית בארוחת החג.
4 צפייה בגלריה
מזרח ומערב מתכונים
מזרח ומערב מתכונים
סלט אטריות שעועית
(צילום: בועז לביא, סטיילינג: יעל מגן)

המרכיבים ל־4־5 מנות:
  • כ־2 ליטר מים
  • 1 כף מלח
  • 1 כוס פרחי ברוקולי
  • 1 כוס (100 גרם) אפונת שלג או אפונה עדינה, מופשרת
  • 1 חבילה אטריות שעועית מזרח ומערב
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 זוקיני, חתוך למקלות
לרוטב:
  • שורש ג'ינג'ר באורך 2 ס"מ, קלוף
  • 2 שיני שום קלופות
  • מיץ מ־1/2 לימון או ליים
  • 1/4 כוס רוטב סויה ללא גלוטן Maxchup
  • 1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק Maxchup
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1/4 כוס אגוזי קשיו מומלחים (משאירים מעט בצד לקישוט)
  • 1/4 כוס עלי כוסברה
לקישוט:
  • 2 חבילות חטיף אצות נורי מזרח ומערב
ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים מים עם מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי והאפונה ומבשלים כדקה. מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד. מוסיפים לסיר את האטריות ומבשלים 4־5 דקות עד שהן מתרככות. מעבירים למסננת ושוטפים. מכסים ומעבירים למקרר לצינון עד להכנה.
2. רוטב: בבלנדר או במעבד מזון טוחנים יחד את המרכיבים לרוטב עד לקבלת רוטב חלק. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מעט רוטב סויה להמלחה.
3. במחבת גדולה מחממים שמן שומשום ומטגנים את הזוקיני על להבה גבוהה כ־2 דקות. מניחים בצד.
4. הרכבה: בקערה גדולה מערבבים את אטריות השעועית, פרחי הברוקולי, הזוקיני והאפונה. מוסיפים מעל את הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים מעל אגוזי קשיו ששמרנו בצד ואצות נורי ומגישים.

קדירת פרגיות וכרובים צבעונית בניחוח תפוז וצ'ילי מתוק

איך נגוון את העוף לחג שיהיה מרשים וטעים במיוחד? עם מנה עיקרית צבעונית במיוחד, שאופים בתבנית אחת וללא מאמץ. המנה מבוססת על משרה שמשלבת צ'ילי מתוק, תפוז ופפריקה וזה יוצר עוף מושלם וירקות בניחוח ברביקיו.
4 צפייה בגלריה
קדירת פרגיות וכרובים
קדירת פרגיות וכרובים
קדירת פרגיות וכרובים
(צילום: בועז לביא, סטיילינג: יעל מגן)

המרכיבים ל־6 מנות:
  • 1 ק"ג שוקי פרגית עם עצם
  • 1 כרוב לבן קטן, חתוך לשמיניות
  • 1/2 כרוב סגול, חתוך לשמיניות
למשרה:
  • מיץ מ־2 תפוזים (1 כוס) + גרידת תפוז
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק Maxchup
  • 1/3 כוס רוטב סויה ללא גלוטן Maxchup
  • 2 ענפי טימין, מופרדים לעלים וחתוכים דק
  • 5 שיני שום, קלופות וחתוכות לפרוסות
  • 3 כפות שמן שומשום או שמן רגיל
  • 2 כפות רוטב סריראצ'ה מזרח ומערב (אם רוצים טעם פיקנטי)
ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות.
2. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים למשרה. מוציאים 1/4 מכמות המשרה לקערה קטנה נוספת ומניחים בצד. מוסיפים את הפרגיות לקערת המשרה הגדולה ומערבבים היטב עד לציפוי מלא של הפרגיות. מעבירים מכוסה למקרר עד לשימוש.
3. בתבנית מלבנית מסדרים את הפרגיות והכרובים צמודים זה לזה. מברישים את הכרובים במשרה ששמרנו בצד.
4. מכסים בנייר אפייה ומעליו מניחים נייר כסף. מכניסים לתנור ל־45 דקות. מסירים את נייר האפייה והכסף, מברישים שוב את הפרגיות במשרה שנותרה ואופים 20־25 דקות נוספות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומגישים יחד עם התבנית.

פבלובה במילוי קרם קוקוס ופירות

קינוח מרשים וחגיגי לאוהבי השילוב של חמוץ־מתוק
4 צפייה בגלריה
מזרח ומערב מתכונים
מזרח ומערב מתכונים
פבלובה במילוי קרם קוקוס ופירות
(צילום: בועז לביא, סטיילינג: יעל מגן)

המרכיבים לפבלובה גדולה בקוטר 22 ס"מ:
  • 4 חלבונים
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
למילוי:
  • 4 חלמונים
  • 2/3 כוס (150 גרם) סוכר
  • 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
  • 2 מכלים (500 מ"ל) קרם קוקוס מזרח ומערב
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת צמחית או שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
  • 1/2 ק"ג פירות עונה צבעוניים, קלופים וחתוכים (ענבים, תותים, אוכמניות וכו')
לרוטב (אם רוצים):
  • 2 פסיפלורה
ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־100 מעלות.
2. פבלובה: בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. כאשר הקצף נעשה יציב לגמרי מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מקפלים לתוך הקצף את שארית הסוכר עד להטמעה. מניחים נייר אפייה בתבנית ומציירים עליו עיגול בעזרת תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ. יוצקים את קצף החלבונים למרכז העיגול ויוצרים בעזרת כף או מרית עיגול עם שקע מרכזי ושוליים גבוהים בגובה כ־4 ס"מ (מתקבלת מעין סלסילה עם שוליים בגובה 4 ס"מ). אופים בתנור שעתיים וחצי, או עד שהמרנג מתייבש לגמרי (נשמר כ־3 שבועות בטמפרטורת החדר).
3. מילוי: שמים בקערה את החלמונים והסוכר וטורפים יחד כחצי דקה. מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים לטרוף עד להטמעתו בבלילה. בסיר קטן מחממים את קרם הקוקוס עד לרתיחה ומוסיפים לקערה עם החלמונים. טורפים קלות לקרם אחיד ומחזירים לסיר. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה עד שהמסה מגיעה לרתיחה ומסמיכה. מסירים מהלהבה וממשיכים לערבב לאט כ־15 שניות להורדת הטמפרטורה. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לצינון במקרר לפחות לחצי שעה (המילוי נשמר 4 ימים במקרר). בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת ואינסטנט פודינג כ־2 דקות, עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים בעדינות את הקצפת לקרם הקוקוס לקבלת קרם אחיד.
4. הרכבה ממש לפני ההגשה: ממלאים את הפבלובה בקרם, מקשטים בפירות חתוכים ויוצקים מעל הכול את הפנים של 2 פסיפלורות. מגישים מיד (נשמרת כשעתיים לאחר ההרכבה).

למתכונים נוספים: https://www.ewi.co.il/
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button