שף
שף
גבינה-פירורים משודרגת

עוגת גבינה פירורים עם שקדים ושיבולת שועל

אסי רוז מנבחרת המשפיעניות של שף משדרגת את העוגה האהובה לשבועות והופכת אותה (בקלות! כולל פטנטים מעולים!) לעשירה ומעניינת יותר

אסי רוז, בשיתוף סנו
פורסם:
עוגת גבינה פירורים היא מהעוגות הכי חכמות שיש: מגוון המרקמים שלה מופלא – מתחילים במפגש עם הפירורים, ואז קרם גבינה עוטף את הכול, ולסיום תחתית השקדים הנפלאה נשברת ומתמסרת לנגיסה. היא גם יפהפייה והכול פשוט קסום בה. כן, לפעמים אני מרגישה שיש בה כוח קסם, שמפיג לרגע את הדאגות. כל ביס ממיס דאגה אחרת. תכינו ותיהנו ממרפא ללב, גם אם זה רק לכמה דקות.
טיפים:
  • רידוד הבצק בין שני ניירות אפייה של סנו סושי הופך את מלאכת הרידוד לקלה ונוחה. אל תוותרו על זה.
  • את העוגה אפשר להכין עד יומיים מראש, ושאריות אפשר לשמור עד 5 ימים במקרר.
  • קמח שיבולת שועל אפשר לטחון משיבולת שועל שלמה או מהירת הכנה. עושים זאת במטחנת תבלינים או בכל מכשיר מתאים אחר.
  • את שמן הזית אפשר להחליף בחמאה מומסת או בשמן קוקוס.

המרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ + תבנית תנור שטוחה)
לבצק
  • 2 ביצים, גודל M או L
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס סירופ מייפל
  • קורט מלח
  • 2 כוסות קמח שקדים
  • 1/3 כוס קמח שיבולת שועל או 1/2 כוס קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • סנו סושי נייר אפייה טבעי
לקרם הגבינה
  • 250 גרם שמנת להקצפה, 32%-38% שומן
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 500 גרם גבינה לבנה, 5% שומן ומעלה
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
ההכנה
1. נחמם תנור לחום של 175 מעלות במצב טורבו (מומלץ).
2. נכין את הבצק: נערבב בקערה את הביצים, שמן הזית, המייפל והמלח. נוסיף את שני סוגי הקמח ואבקת האפייה ונערבב, תחילה בלקקן ואז בידיים, לקבלת כדור בצק נוח לעבודה.
3. נרדד את הבצק בין שני ניירות "סנו סושי נייר אפייה טבעי" לעובי אחיד של 2 ס"מ. נסמן, דרך הנייר העליון, את צורת התבנית על הבצק. נסיר את הנייר ונחתוך את הבצק בהתאם. נעביר את עיגול הבצק, עם הנייר התחתון, לתחתית התבנית. נסגור את טבעת התבנית ונגזור עודפי נייר. את יתרת הבצק נאסוף לכדור ונרדד, שוב בין שני ניירות אפייה, לעלה בעובי 2 ס"מ. נסיר את הנייר העליון ונעביר את הבצק, עם נייר האפייה התחתון, לתבנית שטוחה.
2 צפייה בגלריה
גבינה-פירורים משודרגת
גבינה-פירורים משודרגת
הפטנט: לרדד בין שני ניירות אפייה
(צילום: אסי רוז)
4. נכניס לתנור את שתי התבניות. נאפה 10–12 דקות, עד שהבצק יזהיב. נוציא ונניח לצינון.
5. נכין את קרם הגבינה: נשים בקערת המערבל את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר והווניל ונקציף לקצפת יציבה. נוסיף את הגבינות ואת השמנת החמוצה ונקציף במהירות בינונית לאיחוד. נכסה את הקערה ונכניס למקרר עד שהבצק יצטנן לגמרי.
6. את הבצק בתבנית השטוחה נפורר בידיים לפירורים בגדלים שונים, לקבלת ביסים מגוונים.
7. נרכיב את העוגה: נמרח את הקרם על התחתית העגולה. נפזר עליו את פירורי הבצק. נקרר 8 שעות לפחות במקרר (או שעתיים במקפיא) ונגיש.

  • אסי רוז היא נטורופתית ומומחית לקולינריה בריאה. אינסטגרם: Essyroz, בלוג: essyroz.com
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button