מעדיפים עוגיות בהירות יותר? אפשר להפוך את סדר הנחת המלבנים זה על גבי זה, ולגלגל כך שהצד הבהיר מהווה את מעטפת העוגייה.
המרכיבים (כ־50 עוגיות)
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
- 3/4 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
- 2 חלמונים
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 2 כפות אבקת קקאו
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, אבקת הסוכר, החלמונים, הווניל והחמאה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד ולא יותר.
2. עוצרים את המערבל ומעבירים מחצית מהבצק לקערה נפרדת. מוסיפים לבצק שנשאר בקערת המערבל את הקקאו ומערבלים, עד שהוא נטמע בבצק.
3. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים עליו את הבצק הכהה למלבן באורך כ־25 ס"מ ובעובי כ־1/2 ס"מ. מרדדים בנפרד את הבצק הבהיר למלבן בגודל זהה ומניחים אותו על המלבן הכהה. מגלגלים אותם (מהצלע הארוכה) לגליל הדוק. עוטפים בנייר אפייה ומאחסנים במקפיא כ־20 דקות.
4. מחממים את התנור ל־170 מעלות. מרפדים שתי תבניות בניירות אפייה.
5. מוציאים את הגליל מהמקפיא ופורסים אותו בסכין חדה לפרוסות בעובי כ־4 מ"מ. מניחים את הפרוסות בתבניות, במרווחים קטנים זו מזו.
6. אופים כ־15 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים. מגישים.
- איך שומרים? עד שבועיים, בקופסה סגורה.