המתכונים בכתבה מתאימים לסופגניות מכל הסוגים, ריקות או ממולאות, אך ללא ציפויים.
מתכון פטנט: טוסט־סופגנייה
מערבבים בקערה 1 כף סוכר ו־1/2 כפית קינמון עבור כל סופגנייה. חוצים את הסופגניות לרוחבן, כך שיתקבלו 2 עיגולים, וטובלים משני הצדדים בקערת הסוכר־קינמון. קולים בטוסטר חם כ־5 דקות, עד שהסוכר מתקרמל ועל הסופגניות נראים סימני חריכה (ואפשר גם במחבת יבשה או בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, 5 דקות מכל צד). מוציאים ומגישים מיד, לצד תוספות שאוהבים: אבקת סוכר, פירות טריים, ריבה, סירופ מייפל, דבש, סילאן, קצפת, גלידה – הכל הולך.
ברד־פודינג סופגניות
הקינוח האנגלי המסורתי הזה מוכן לרוב משאריות של לחם, והמהדרין מכינים אותו עם פרוסות של חלה, בריוש או קרואסון. אז למה לא עם סופגניות?
את האוכמניות אפשר להחליף בפירות אחרים, למשל בתותים או בדובדבנים.
המרכיבים (תבנית בגודל 30X20 ס"מ)
- 6-5 סופגניות
- 3/4 כוס (100 גרם) אוכמניות טריות או מוקפאות ומופשרות
- 3 ביצים בגודל L
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב, אחוזי שומן לפי הטעם
- 1/2 גביע (125 גרם) גבינה לבנה 9%-5% שומן
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%-32% שומן
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כף קמח
- לזרייה: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.
2. חותכים את הסופגניות לקוביות בגודל כ־2 ס"מ ומניחים בתבנית. מפזרים ביניהן את האוכמניות.
3. שמים בקערת המערבל את הביצים ומקציפים במהירות גבוהה כ־2 דקות לקצף בהיר. מורידים את מהירות המערבל. מוסיפים את הסוכר, החלב, הגבינה והשמנת ומקציפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקינמון והקמח ומערבלים למרקם אחיד.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית ומוודאים שכל חתיכות הסופגנייה נספגות בה.
5. אופים 35-30 דקות, עד שהבלילה מתייצבת והסופגניות מזהיבות. מוציאים ומניחים לצינון כ־5 דקות. בוזקים אבקת סוכר. מגישים חם.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר. לפני ההגשה מחממים בתנור או במיקרוגל.
טירמיסופגניות
גרסה סופר־מהירה וסופר־טעימה לעוגה האיטלקית המפורסמת, כשאת הבישקוטי מחליפות סופגניות ישנות. ככל שהן קשות יותר, כך הן יספגו טוב יותר את הקפה ויהיו טעימות יותר.
שימו לב: את נוזל הקפה חובה לצנן לפני שמוסיפים אותו לקרם או שטובלים בו את הסופגניות. נוזל חם מדי עלול לפרק את הסופגניות ולשבור את הקרם.
המרכיבים (תבנית בגודל 30X20 ס"מ או בקוטר 30-28 ס"מ)
- 6-5 סופגניות
- 1 כף גדושה אבקת קפה נמס
- 3/4 כוס (180 מ"ל) מים רותחים
לקרם
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38%-32% שומן
- 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- אפשרות: 2-1 כפות ליקר שקדים
- לזרייה: 2-1 כפות אבקת קקאו
ההכנה
1. שמים את אבקת הקפה בכלי מתאים, יוצקים את המים הרותחים ומערבבים. מניחים לצינון של 10 דקות לפחות.
2. הקרם: יוצקים את השמנת לקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כדקה. עוצרים. מוסיפים את אבקת הפודינג ומקציפים במהירות בינונית כדקה נוספת, לקרם סמיך. מוסיפים 4-3 כפות מנוזל הקפה, ואם רוצים - גם את ליקר השקדים, ומקציפים קצרות לאיחוד. עוצרים. אם רוצים, מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר רחב (או לשקית, שגוזרים את פינתה).
3. פורסים את הסופגניות לפרוסות בעובי 1–1/2 1 ס"מ. טובלים את הפרוסות בנוזל הקפה קצרות, משני הצדדים, ומסדרים בצפיפות בתבנית.
4. מזלפים את הקרם בתלוליות על הסופגניות, או מורחים אותו בעזרת כף. בוזקים את אבקת הקקאו. מאחסנים במקרר 30 דקות לפחות, להתייצבות. מגישים.
איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.
כדורי שוקולד־סופגניות
הפינוק שילדים הכי אוהבים (וגם מבוגרים, למה לשקר), בפחות מ־10 דקות עבודה. אפשר לצפות בכל אחד מהציפויים המוצעים פה או לשלב ביניהם, ואפשר גם לוותר על הציפוי – הכדורים טעימים גם כך.
המרכיבים (כ־15 כדורים)
- 3 סופגניות
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 כף אבקת קקאו
- אפשרות: 2-1 כפות משקה חלב צמחי (שקדים, אורז או דגנים) או מים
- אפשרויות לציפוי: 3/4 כוס קוקוס טחון/ סוכריות שוקולד/ פולי קקאו גרוסים/ אגוזים טחונים או 3 כפות קקאו/ אבקת סוכר
ההכנה
1. בוצעים את הסופגניות לרבעים (או חותכים לקוביות עם סכין) ומעבירים לקערה.
2. שמים את השוקולד בכלי מתאים וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן־מארי), עד שאפשר לערבב לקרם חלק. יוצקים את השוקולד לקערת הסופגניות, מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים לעיסה אחידה ונוחה לעבודה. אם היא מעט יבשה, מוסיפים 2-1 כפות מהחלב הצמחי ומערבבים.
3. מפזרים את הציפוי הנבחר בקערה (אם משתמשים ביותר מציפוי אחד שמים בקערות שונות).
4. יוצרים מהעיסה עיגולים בגודל של כדור פינג־פונג. מעבירים לקערת (או לקערות) הציפוי ומגלגלים לציפוי אחיד. מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.
עוגת סופגניות בשחור־לבן
טעימה ומיוחדת בזכות השילוב של העוגה הבחושה עם בצק הסופגניות. אפשר לוותר על הציפוי כליל, ואפשר גם לקשט בסוכריות צבעוניות, בסוכריות שוקולד או בכל קישוט אחר שאוהבים.
המרכיבים (תבנית בקוטר 22-20 ס"מ)
לשכבה השחורה
- 3 סופגניות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים חמימים
- 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 1 1/2 כפות (15 גרם) אבקת קקאו
- 1 כף (10 גרם) קמח
לשכבה הלבנה
- 3 ביצים בגודל L
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
- קורט מלח
- 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
לציפוי
- 1 חבילה (100 גרם) שקדים מולבנים פרוסים
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה, רגילה או צמחית
- 100 גרם שוקולד מריר, חתוך גס
- 30 גרם חמאה או מחמאה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים ומקמחים את התבנית.
2. השכבה השחורה: בוצעים את הסופגניות לרבעים (או חותכים לקוביות עם סכין) ומעבירים לקערה. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מניחים כ־5 דקות, עד שהסופגניות מתפרקות ונוצרת עיסה.
3. שמים את השוקולד בכלי מתאים וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן־מארי), עד שאפשר לערבב לקרם חלק. יוצקים את השוקולד לקערת הסופגניות, מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע.
4. השכבה הלבנה: שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ־2 דקות, לקצף בהיר. מוסיפים את השמן והמלח ומקציפים כדקה לאיחוד. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים רק עד שהם נבלעים בעיסה ולא יותר.
5. יוצקים את השכבה הלבנה לתבנית. מניחים עליה, בכף, תלוליות מהעיסה השחורה, בפיזור אחיד.
6. אופים 45-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
7. הציפוי: שמים את השקדים במחבת יבשה וקולים על להבה בינונית כ־8 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהם משחימים. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
8. יוצקים את השמנת לסיר קטן ומחממים על להבה בינונית כ־5 דקות, עד שהיא חמה (אין צורך להביא לרתיחה). מסירים מהכיריים. מוסיפים את השוקולד, ממתינים כ־2 דקות ומערבבים לקרם אחיד. מוסיפים את החמאה (או המחמאה) ומערבבים עד שהיא נמסה.
9. מצפים את העוגה בקרם השוקולד ומפזרים את שבבי השקדים על פני העוגה או על הדופן. מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.