שף
שף
מיזוג של שתיים מהעוגיות האהובות על הישראלים

תענוג כפול: עוגיות טחינה ושוקולד־צ'יפס

מיזוג של שתיים מהעוגיות האהובות ביותר על הישראלים, לעונג מעודן בטעמי חלווה ושוקולד

מתכון וסגנון: מיכל לוי-אלחלל
פורסם:
המרכיבים (כ־24 יחידות)
  • 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (180 גרם) טחינה
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס (כ־80 גרם) שוקולד צ'יפס מריר

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה (או בקערת מעבד המזון) את החמאה והסוכר ומערבלים במהירות בינונית לקרם אחיד. מוסיפים את הטחינה ומערבלים כדקה, להטמעה. מורידים את מהירות המערבל לנמוכה. מוסיפים את הקמח ומערבלים כדקה, לבצק אחיד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבלים קלות, לפיזור אחיד. עוצרים.
3. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר קטן מעט יותר מכדור פינג־פונג (כ־1/2 2 ס"מ). מניחים בתבנית במרחק כ־3 ס"מ זה מזה.
4. אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע. מוציאים ומניחים לצינון במשך כ־10 דקות. מגישים.

  • זמן הכנה: כ־15 דקות, לא כולל אפייה.
  • דרגת קושי: קל.
  • איך שומרים? עד 4 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

לתגובות ושאלות למדור האוכל, כתבו לנו: chef@laisha.co.il
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button