שף
שף
טוסטר

הטריק שלנו לקיץ: לביבות, עוף ואפילו עוגת תפוחים שמכינים בטוסטר

למה להדליק תנור אם אפשר להפעיל טוסטר? המכשיר הביתי החמוד הזה מתחמם מהר, צולה בזריזות, מתאים למנות אישיות, ויכול לעשות כמעט הכל. לחץ, הגרסה החיובית

פורסם:
שימו לב: משך הצלייה תלוי בעוצמת המכשיר ועשוי להשתנות.

סלטוסט עוף ואנטיפסטי

ארוחה שלמה ומזינה שמכינים ממש בדקות. לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את חזה העוף בטופו באותה כמות.
המרכיבים (4 מנות)
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 פלפלים צהובים
  • 2 זוקיני
  • 2 קישואים
  • 1 בצל סגול
  • 200 גרם חזה עוף
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • תימין או אורגנו
לרוטב
  • 1/2 כפית חרדל (חלק או גרגירים)
  • 1/2 כפית דבש
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס שמן זית
ההכנה
1. חותכים את הפלפלים לרבעים, פורסים את הזוקיני והקישואים לאורכם, לפרוסות בעובי 5-3 מ"מ. פורסים את הבצל (לרוחבו) ואת חזה העוף לפרוסות באותו עובי (כדי שהצלייה תהיה אחידה). מברישים את הירקות ואת העוף בשמן הזית ומפזרים עליהם מלח, פלפל ותימין.
2. מחממים את הטוסטר (לחום בינוני־גבוה, אם אפשר לכוון) ומכינים 2 ניירות אפייה בגודל המתאים לו. מניחים דף בטוסטר, מניחים עליו מהירקות ו/או מהעוף (אם צולים בסבבים, מומלץ לצלות כל ירק בנפרד כדי להבטיח צלייה אחידה), ומכסים בדף השני. סוגרים את המכשיר. צולים 10-5 דקות, עד שהירקות משחימים ומתרככים קלות, והעוף לבן ונראים בו סימני צלייה (היזהרו מצליית יתר שתייבש אותו).
3. בינתיים מכינים את הרוטב: שמים בכלי מתאים את כל מרכיביו ומערבבים־טורפים היטב.
4. חותכים את הירקות ואת העוף ומעבירים לקערה. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. אפשר להגיש קר או חם.


לאפוטוסט

לאפות קטנות, מבצק ללא שמרים, שמכינים בקלות (מושלמות להכנה עם הילדים!). מגישים ישר מהטוסטר כשהן חמות ופריכות.
5 צפייה בגלריה
לאפוטוסט בקלי קלות
לאפוטוסט בקלי קלות
לאפוטוסט בקלי קלות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (10 יחידות)
  • 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח לבן
  • 1 כוס פחות 1 כף (220 מ"ל) מים
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • אפשרות: 1 כף זעתר טרי או יבש וקצוץ, או 1 כפית גדושה תערובת זעתר יבשה
  • לשימון: 1/4 כוס שמן זית
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון (ואפשר גם בקערה, ולעבד ידנית) את כל המרכיבים ומעבדים לבצק דביק במקצת. מכסים ומשהים בטמפרטורת החדר כ־15 דקות.
2. מקמחים קלות את משטח העבודה, מעבירים אליו את הבצק ומחלקים אותו ל־10 חלקים שווים. משטחים קלות כל חלק ואוספים את שוליו פנימה, ליצירת כדור. מניחים כשהתפר פונה מטה ומשהים 15 דקות (אין צורך לכסות).
3. מחממים את הטוסטר (לחום בינוני, אם אפשר לכוון). מכינים דפי אפייה בגודל מתאים.
4. יוצקים את שמן הזית לקערית. טובלים בו כדור בצק ומותחים אותו, בידיים, לעלה דק. מניחים על אחד מניירות האפייה ובעזרת האצבעות מותחים־משטחים עוד, לעלה בעובי כ־3 מ"מ. מניחים בטוסטר, מכסים בנייר אפייה נוסף וסוגרים את המכשיר. צולים 4-2 דקות, עד שהלאפה אפויה ונראים בה סימני צריבה. מוציאים. מכינים כך את כל הלאפות ומגישים מיד.


לביטוסט תפוחי אדמה ופרמזן

הנה דרך מעולה להכין לביבה ללא טיגון, אבל גם לא ממש באפייה רגילה (שבה, לא פעם, המעטפת מתקבלת יבשה ואז מתברר שהפנים עדיין לא אפוי). הלביבות די גמישות, וזה מאפשר לחצות ולגלגל אותן סביב מילוי, שמשדרג את הביס וגם את הארוחה.
5 צפייה בגלריה
ללא גלוטן: לביבוטוסט תפוחי אדמה
ללא גלוטן: לביבוטוסט תפוחי אדמה
ללא גלוטן: לביבוטוסט תפוחי אדמה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (6-4 מנות)
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים (לבנים או אדומים)
  • 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • 2 ביצים
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית מלח
  • להברשה: שמן זית
ההכנה
1. קולפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם גס. סוחטים היטב מעודפי נוזלים (מומלץ לסחוט חופן בכל פעם, מעל מסננת המונחת בכיור) ומעבירים לקערה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.
2. מחממים את המכשיר (לעוצמת חום בינונית, אם אפשר לבחור) ומכינים שני ניירות אפייה בגודל המתאים לו. משמנים אותם. מניחים בטוסטר את אחד הניירות. מניחים עליו כרבע מעיסת הלביבות ומועכים־משטחים כך שיתקבל משטח בעובי כ־3/4 ס"מ. מניחים את נייר האפייה השני (כשהצד המשומן פונה מטה) וסוגרים את המכשיר. צולים 12-8 דקות, עד שהלביבה משחימה. מעבירים לצלחת. ממשיכים להכין כך את יתרת העיסה (אפשר להשתמש באותם ניירות אפייה).
3. חותכים את הלביבות למשולשים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מחממים (בטוסטר, במיקרוגל או בתנור) לפני ההגשה.

שטרודל־טוסט

כן, גם קינוחים הטוסטר מכין, ומדובר בלהיט: רול חמים של בצק פריך ומילוי תפוחים־תמרים מתוק (ללא סוכר). נפלא כמו שהוא, משתדרג עם בזיקה של אבקת סוכר, והופך לקינוח ממש מפנק כשמוסיפים לו כדור גלידה ומייפל או דבש.
5 צפייה בגלריה
שטרודל-טוסט ללא סוכר
שטרודל-טוסט ללא סוכר
שטרודל-טוסט ללא סוכר
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (14-12 יחידות)
  • 1 חבילה דפי פילו, מופשרים
  • 50 גרם חמאה, מומסת
למלית
  • 10 תפוחי עץ (כל זן יתאים)
  • 10 תמרים (כל זן יתאים)
  • אפשרות להגשה (מכיל סוכר): אבקת סוכר, גלידת וניל, מייפל, דבש
ההכנה
1. מחממים את הטוסטר (לחום בינוני, אם אפשר לכוון). מכינים 2 ניירות אפייה בגודל מתאים.
2. פורסים את התפוחים (עם או ללא הליבה) לפרוסות עגולות בעובי 1 ס"מ. מניחים בטוסטר את אחד מדפי האפייה, מניחים עליו מפרוסות התפוחים, מכסים בנייר הנוסף וסוגרים. צולים 6-3 דקות, עד שהתפוחים מתרככים ונראים בהם פסי צריבה. מוציאים. צולים כך את כל התפוחים.
3. קוצצים את התפוחים לקוביות (נפטרים מהליבה, אם צריך) בגודל 1 סמ"ר. מגלענים וקוצצים גם את התמרים. מעבירים לקערה ומערבבים (עד שלב זה אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור במקרר).
4. פורסים על משטח העבודה עלה פילו. מברישים חצי משטחו בחמאה המומסת ומקפלים עליו את המחצית ללא החמאה. מניחים לאורך הצלע הצרה של המלבן כ־2 כפות מהמלית. סוגרים עליה את השוליים, מימין ומשמאל ומגלגלים את הבצק לגליל. מברישים את כולו בחמאה. מכינים כך את כל הכמות.
5. אם צריך, מחממים את הטוסטר מחדש. מניחים בו דף אפייה, מניחים עליו מהגלילים, מכסים בדף נוסף וסוגרים את המכשיר. צולים 12-6 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים. מכינים כך את יתרת הגלילים. מגישים חם, אפשר בתוספת אבקת סוכר ו/או גלידה, מייפל ודבש.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מומלץ לחמם בטוסטר או בתנור.

עוגיטוסט חמאה

עוגיות בטוסטר? בהחלט. והיתרון: אם יש גליל מוכן בפריזר, אפשר לפרוס ממנו 2–3 עוגיות ולהכין מהרגע להרגע, בלי לחמם תנור ובלי לאפות מגש שלם.
5 צפייה בגלריה
עוגיטוסט חמאה
עוגיטוסט חמאה
עוגיטוסט חמאה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (כ־25 עוגיות)
  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 2/3 כוס (75 גרם) אבקת סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית מחוקה אבקת אפייה
  • 2 כפות מיץ תפוזים או מיץ לימון או חלב
  • אפשרות: 1 כפית תמצית וניל או קליפת לימון מגוררת או קליפת תפוז מגוררת או 1/2 כפית קינמון טחון
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון (או המערבל עם וו הגיטרה) את כל המרכיבים - למעט הקמח - ומעבדים למרקם קרמי אחיד. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ולא יותר. אוספים אותו ויוצרים ממנו גליל בקוטר כ־4 ס"מ. עוטפים ומאחסנים במקפיא חצי שעה לפחות (ועד חודשיים).
2. מחממים את הטוסטר (לחום בינוני, אם אפשר לכוון) מכינים שני ניירות אפייה בגודל המתאים לו.
3. פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 1 ס"מ (אם אופים בכמה סבבים, מומלץ להחזיר ביניהם את הבצק למקפיא). מניחים בטוסטר נייר אפייה, מניחים עליו עוגיות במרווחים של 3-2 ס"מ ביניהן. מכסים בנייר אפייה נוסף וסוגרים את המכשיר. צולים 4-2 דקות, עד שהעוגיות יבשות ונראים בהן סימני צריבה. מוציאים ומניחים לצינון (העוגיות יתקשו במהלכו). מכינים כך את כמות העוגיות הרצויה.
4. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  • איך שומרים? עד שבוע, בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר או עד חודשיים במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button