שף
שף
טירמיסו בגרסה מקוצרת

כשחייבים משהו מתוק: טירמיסו בגרסה מהירה

מתכון מקוצר למנה האיטלקית, בלי ביצים ובלי להסתבך

פורסם:

המרכיבים
(10-8 מנות בקערה בקוטר 18 ס"מ או דומה)
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) קפה חזק (נמס או אמריקנו), פושר
  • 1 חבילה (200 גרם) עוגיות בישקוטי
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/2 1 שקיות (150 גרם) אבקת סוכר
  • 1 קופסה (250-225 גרם) גבינת שמנת, 16% שומן ומעלה
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה, 9% שומן
  • 1/4 כפית תמצית או משחת וניל
  • לציפוי: 2 כפות אבקת קקאו
ההכנה
‭.1‬ יוצקים את הקפה לצלחת עמוקה. טובלים עוגיות בישקוטי, אחת בכל פעם, ומניחים בתבנית, ליצירת כיסוי מלא של התחתית.
‭.2‬ שמים בקערת המערבל את השמנת ואת אבקת הסוכר ומקציפים לקרם רך ועדין (חשוב להימנע מהקצפת יתר). עוצרים, מוסיפים את הגבינות ואת הווניל ומערבלים לאט, רק עד שמתקבל קרם אחיד.
‭.3‬ יוצקים מחצית מהקרם על הבישקוטים ומיישרים.
‭.4‬ יוצרים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה. יוצקים עליה את יתרת הקרם. מיישרים. מכסים את התבנית ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות.
‭.5‬ מפזרים אבקת קקאו על העוגה ומגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button