המרכיבים
(10-8 מנות בקערה בקוטר 18 ס"מ או דומה)
- 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) קפה חזק (נמס או אמריקנו), פושר
- 1 חבילה (200 גרם) עוגיות בישקוטי
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1/2 1 שקיות (150 גרם) אבקת סוכר
- 1 קופסה (250-225 גרם) גבינת שמנת, 16% שומן ומעלה
- 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה, 9% שומן
- 1/4 כפית תמצית או משחת וניל
- לציפוי: 2 כפות אבקת קקאו
ההכנה
.1 יוצקים את הקפה לצלחת עמוקה. טובלים עוגיות בישקוטי, אחת בכל פעם, ומניחים בתבנית, ליצירת כיסוי מלא של התחתית.
.2 שמים בקערת המערבל את השמנת ואת אבקת הסוכר ומקציפים לקרם רך ועדין (חשוב להימנע מהקצפת יתר). עוצרים, מוסיפים את הגבינות ואת הווניל ומערבלים לאט, רק עד שמתקבל קרם אחיד.
.3 יוצקים מחצית מהקרם על הבישקוטים ומיישרים.
.4 יוצרים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה. יוצקים עליה את יתרת הקרם. מיישרים. מכסים את התבנית ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות.
.5 מפזרים אבקת קקאו על העוגה ומגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.