איך אני אוהבת תבשילים מהסוג הזה, חגיגיים, מהירים והכי חשוב, טעימים: פרגיות עם עגבניות שרי, זיתים, אריסה ודבש - מניחים הכול בסיר ושולחים לתנור. חוץ מקצת מיץ תפוזים לא הוספתי בכלל נוזלים, כי במהלך הצלייה יוצאים מעגבניות השרי כל הנוזלים והופכים לרוטב מדהים, שמקבל גם את הטעמים של האריסה והזיתים. התבשיל קצת מתקרמל בזכות הדבש ומקבל השחמה יפה.
טיפים:
- אפשר להרכיב את המנה בסיר יום מראש, לכסות ולשמור במקרר ולצלות לפני ההגשה. אפשר גם לצלות יום מראש ורק לחמם לפני ההגשה.
- חשוב לטעום ולוודא שהזיתים לא מרים. אם כן, אז מומלץ לשים אותם בסיר עם הרבה מים, להביא לרתיחה, לסנן ולחזור שוב על ההרתחה והסינון.
המרכיבים (4-6 מנות)
- 1 קילו סטייק פרגיות (אפשר גם פרגית עם עצם)
- כ־500 גרם עגבניות שרי חצויות
- 200 גרם זיתים ירוקים מגולענים (לא מרים, שימו לב לטיפ)
- 2 כפות אריסה, מתוקה או חריפה
- 2 כפות דבש
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
- 5 שיני שום קלופות, שלמות
- להגשה: מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
ההכנה
1. לחמם תנור ל־200 מעלות.
2. להניח את הפרגיות בתבנית או בסיר שמתאימים לתנור. להוסיף את כל המצרכים ולערבב היטב כך שהרוטב יעטוף את הכול. לגלגל קצת את הפרגיות ולסדר אותן יפה בין העגבניות והזיתים (אם משתמשים בפרגיות עם עצם, אין צורך לגלגל).
3. לכסות את הסיר במכסה (או בנייר כסף) ולהכניס לתנור לצלייה של 30–40 דקות, או עד שכל הנוזלים מבעבעים. להסיר את המכסה ולהמשיך לצלות עד שהפרגיות מקבלות השחמה יפה, 20–30 דקות. מדי פעם יוצקים בכף מהרוטב על הפרגיות. אם יש הרבה נוזלים, אפשר להעביר את הסיר לכיריים, לאש גבוהה, ולתת לנוזלים להתאדות קצת.
4. לפזר מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ולהגיש.
- חן מזרחי היא בעלת בלוג האוכל "חן במטבח" ויוטיוברית. אינסטגרם: heninthekitchen, בלוג: heninthekitchen.com
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף
פורסם לראשונה: 14:49, 09.09.23