שף
שף
להוציא מהמקפיא ולחמם

לחמם ולאכול: מתכונים לארוחות שלמות שממתינות לכם ולילדים במקפיא

אחרי הלימודים, בסיום יום העבודה, בסוף שבוע רגוע – איזה כיף זה לחזור רעבים ולדעת שתוך שלוש דקות תוגש ארוחה טובה ומזינה? מבשלים מראש, הכל כולל הכל, מחלקים למנות ומקפיאים

פורסם:
איזה כיף זה לחזור רעבים ולדעת שתוך שלוש דקות תוגש ארוחה טובה ומזינה? מבשלים מראש, הכל כולל הכל, מחלקים למנות ומקפיאים. מה נשאר? רק לחמם ולאכול.
איך מקפיאים?
  • מצננים קלות את התבשיל (כדי שלא ייכנס למקפיא כשהוא חם מדי, אבל גם לפני שמתפתחים בו יותר מדי חיידקים).
  • מחלקים למנות אישיות ומאחסנים בכלים נפרדים (בשקיות זיפר ייעודיות או בכלים אחרים).
איך מפשירים?
  • מומלץ להעביר את המנה מהמקפיא למקרר כמה שעות לפני מועד ההגשה (עדיף לילה קודם). חימום של מנה מופשרת יהיה קצר יותר וגם אחיד יותר. אם לא הסתייע, אפשר לחמם ישירות מההקפאה – עם קצת יותר סבלנות ויותר הקפדה.
  • אם מפשירים/ מחממים במיקרוגל: משך החימום תלוי בגודל המנה ובעוצמת המכשיר. מומלץ לחמם 3 דקות, לערבב ולבדוק אם המנה חמה דיה. אם לא – מחממים עוד 2 דקות ובודקים שוב.
  • אם מחממים בטוסטר אובן: מחממים אותו מראש לחום גבוה. מניחים את המנה בתבנית או בכלי מתאימים, מכסים ברדיד אלומיניום ומחממים למשך 30-20 דקות (אם המנה קרה) או 50-40 דקות (אם היא מוקפאת).
ומה עוד? רק לחתוך ירקות טריים ולאכול לצד המנה!

קציצות עוף ובטטה עם כרובית

לחצו על התמונה כדי לקרוא את המתכון המלא
קציצות עוף ובטטה עם כרובית וקוסקוס


מג'דרה פרגיות עם גזר ואפונה

לחצו על התמונה כדי לקרוא את המתכון המלא
מג'דרה פרגיות


קציצות בשר ופתיתים ברוטב עגבניות וזיתים

לחצו על התמונה כדי לקרוא את המתכון המלא
קציצות בשר ופתיתים ברוטב עגבניות וזיתים


נודלס עם סלמון, תירס ופלפלים

לחצו על התמונה כדי לקרוא את המתכון המלא
נודלס עם סלמון

צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button