איזה כיף זה לחזור רעבים ולדעת שתוך שלוש דקות תוגש ארוחה טובה ומזינה? מבשלים מראש, הכל כולל הכל, מחלקים למנות ומקפיאים. מה נשאר? רק לחמם ולאכול.
איך מקפיאים?
- מצננים קלות את התבשיל (כדי שלא ייכנס למקפיא כשהוא חם מדי, אבל גם לפני שמתפתחים בו יותר מדי חיידקים).
- מחלקים למנות אישיות ומאחסנים בכלים נפרדים (בשקיות זיפר ייעודיות או בכלים אחרים).
איך מפשירים?
- מומלץ להעביר את המנה מהמקפיא למקרר כמה שעות לפני מועד ההגשה (עדיף לילה קודם). חימום של מנה מופשרת יהיה קצר יותר וגם אחיד יותר. אם לא הסתייע, אפשר לחמם ישירות מההקפאה – עם קצת יותר סבלנות ויותר הקפדה.
- אם מפשירים/ מחממים במיקרוגל: משך החימום תלוי בגודל המנה ובעוצמת המכשיר. מומלץ לחמם 3 דקות, לערבב ולבדוק אם המנה חמה דיה. אם לא – מחממים עוד 2 דקות ובודקים שוב.
- אם מחממים בטוסטר אובן: מחממים אותו מראש לחום גבוה. מניחים את המנה בתבנית או בכלי מתאימים, מכסים ברדיד אלומיניום ומחממים למשך 30-20 דקות (אם המנה קרה) או 50-40 דקות (אם היא מוקפאת).
ומה עוד? רק לחתוך ירקות טריים ולאכול לצד המנה!
קציצות עוף ובטטה עם כרובית
לחצו על התמונה כדי לקרוא את המתכון המלא
מג'דרה פרגיות עם גזר ואפונה
לחצו על התמונה כדי לקרוא את המתכון המלא
קציצות בשר ופתיתים ברוטב עגבניות וזיתים
לחצו על התמונה כדי לקרוא את המתכון המלא
נודלס עם סלמון, תירס ופלפלים
לחצו על התמונה כדי לקרוא את המתכון המלא
צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן
פורסם לראשונה: 08:35, 01.01.23