המרכיבים
- 4 כפות שמן זית
- 1.8-1.6 ק"ג בשר בקר לקדרה, חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
- 2 שיני שום, קלופות וחצויות
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
- 1 כרשה, החלק הלבן בלבד, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות קטנות
- 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
- 1 עלה דפנה
- 1/2ק"ג פטריות פורטובלו קטנות, חתוכות 4–2־ל חלקים
- מלח, פלפל שחור גרוס
ההכנה
.1 מחממים בסיר 2 כפות משמן הזית. מוסיפים חצי או שליש מכמות הבשר ומטגנים אותו מכל צדיו, עד הזהבה. מעבירים לצלחת ומכינים כך את יתרת הבשר.
.2 מוסיפים לסיר (אין צורך לנקות) את יתרת שמן הזית. מוסיפים את השום, הגזר, הכרשה והשורש ומטגנים 3־כ דקות, עד הזהבה.
.3 מחזירים את נתחי הבשר לסיר, מוסיפים את הפפריקה ועלה הדפנה ויוצקים מים עד כיסוי. מכסים את הסיר חלקית, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כשעתיים (מדי פעם בודקים ומוסיפים מים במידת הצורך).
4. מוסיפים את הפטריות ומבשלים ללא כיסוי עד שהבשר רך לגמרי (כרבע שעה). מתבלים במלח ובפלפל ומגישים חם.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.