המנה המשפחתית שלי: את הקציצות האלה הייתי מקווה לראות בכל פעם שהייתי מגיעה לבקר את סבתא שלי זיכרונה לברכה. היא ידעה שאני כל כך אוהבת אותן, ובכל ביקור היה מחכה לי סיר ריחני על הגז עם הקציצות ולצידן אורז לבן. זה עבורי ממש זיכרון ילדות. סבתא שלי לא השאירה אחריה מתכון ברור, אבל הטעם היה ממש חרוט לי בזיכרון ועם השנים הצלחתי לשחזר ולדייק אותו. כיום הוא מתכון קבוע אצלנו בבית.
מאחלת לשנה החדשה: בריאות, שלווה נפשית ויצירה.
המרכיבים
לקציצות
- 500 גרם פרגית טחונה
- 500 גרם הודו טחון
- 1 בצל, מגורר
- 1 בטטה, מגוררת
- 4 שיני שום, כתושות
- 2 ביצים
- 1/2 צרור כוסברה
- 1 כוס פירורי פנקו או פירורי לחם
- 1 כפית מלח
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית שטוחה קינמון
- 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
- מעט פלפל שחור
לרוטב
- שמן
- 10 בצלים, קלופים ופרוסים
- מים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
- 4 קישואים, חצויים ופרוסים
ההכנה
1. הקציצות: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות (רצוי לצנן במקרר כחצי שעה להתייצבות, לא חובה).
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות או למצב גריל.
3. בידיים משומנות, מגלגלים קציצות. אופים אותן כ־7 דקות, מוציאים ומניחים בצד.
4. הרוטב: יוצקים שמן לסיר כך שיכסה את כל התחתית. מניחים בסיר את הבצלים ומוסיפים מים עד כיסוי. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. כשהנוזל רותח, מסירים את המכסה ומבשלים בלי לערבב עד שהמים מתאדים - חשוב להשגיח, כדי שהבצל לא יישרף. כשמתחילים להריח קרמול מתקתק, אפשר לערבב מעט, ממרכז הסיר החוצה. כשהבצלים מתחילים להשחים, מערבבים מדי דקה־שתיים, עד שכל הכמות זהובה ויפה.
5. מוסיפים לסיר את התבלינים ומערבבים. מוסיפים גם את הקישואים לצריבה קלה.
6. מוסיפים את הקציצות ו־3 כוסות מים. מבשלים על להבה בינונית כ־25 דקות, או עד לצמצום הרוטב לשביעות רצונכם. מגישים, מומלץ עם אורז לבן.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף