המרכיבים
(10–12 מנות)
- 12 פלפלים יפים, אפשר בכמה צבעים
- מעט שמן זית
- 2 עגבניות בשלות, פרוסות
למלית
- 1/2 1 כוסות אורז יסמין או פרסי, שטוף ומסונן
- 3 כוסות מים חמים
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/3 כוס שמן זית, שמן תירס או שמן קנולה
- 2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 1 פלפל אדום, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
- מעט פלפל שחור
- 1 כף פפריקה מתוקה
לרוטב
- 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
- 1/4 כוס שמן קנולה או שמן חמניות
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כוס מיץ עגבניות או רוטב עגבניות מוכן
- 1/2 כף מלח
- 1/4 כף פלפל שחור גרוס
- 1/2 כף פפריקה מתוקה
ההכנה
1. המלית: שמים בסיר בינוני את האורז, מוסיפים את המים וכפית מהמלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 5 דקות נוספות בלבד. מכבים את הלהבה.
2. מחממים במחבת גדולה את השמן. מטגנים את הבצל על להבה נמוכה כ־10 דקות, עד שהוא רך ושקוף. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עוד 5 דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הפלפל החתוך, מערבבים, מכסים ומאדים 10-7 דקות, עד שהפלפל רך מאוד. מכבים את הלהבה. מוסיפים למחבת את הפטרוזיליה, הנענע, שאר המלח, הפלפל השחור והפפריקה המתוקה. מוסיפים את האורז ומערבבים.
3. מסירים את החלק העליון של הפלפלים ומניחים בצד. מנקים את הפלפלים מגרעינים. ממלאים אותם במלית כמעט עד הקצה, אבל בלי לדחוס, כך שיישאר מקום לאורז להתבשל ולתפוח.
4. הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיביו.
5. הרכבת הסיר והבישול: משמנים את הסיר בשמן זית. מניחים בו, בצפיפות, את הפלפלים הממולאים. מניחים על כל פלפל פרוסת עגבנייה. יוצקים את הרוטב, כך שיגיע עד לגובה הפלפלים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מניחים על הירקות צלחת גדולה הפוכה, שתכסה אותם, מכסים את הסיר ומבשלים כ־45 דקות. מדי פעם בודקים שיש בסיר מספיק רוטב (עד למחצית מגובה הפלפלים). אם צריך, מוסיפים מעט מים.
6. מניחים על הפלפלים את הכיפות שלהם וממשיכים לבשל בסיר פתוח עוד כ־15 דקות. מכבים את הלהבה, מכסים את הסיר ומשהים כ־10 דקות. מגישים חם.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.