שף
שף
עוגת גלידה מיוגורט ופירות יער.

העיקר שזה קר: ארבע עוגות ללא אפייה

עוגת גלידה, טארט שוקולד מהיר או קינוח בסגנון לבנוני? עמית דונסקוי עם עוגות קרות שיצצנו את החום הכבד. ויש גם אופציה טבעונית

עודכן:

עוגת גלידה מיוגורט ופירות יער

מרעננת, לא מתוקה מדי, מהירה מאוד להכנה וטעימה להפליא. לא פלא שאני מכינה אותה כמעט מדי שבוע.
המרכיבים (תבנית בקוטר 24-22 ס"מ):
לבסיס
  • 250 גרם ביסקוויטים בטעם קקאו
  • 25 גרם חמאה, מומסת
לגלידה
  • 1/2 כוס פירות יער קפואים (אין צורך להפשיר)
  • 2 שקיות (200 גרם) אבקת סוכר
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 520-500 גרם יוגורט יווני, 6.5% שומן לפחות
  • 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 1 קופסה (125 גרם) אוכמניות טריות או כל פרי יער אחר
ההכנה
1. הבסיס: מרסקים את הביסקוויטים לפירורים דקים (מומלץ במעבד מזון). מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומשטחים ומהדקים לתחתית. מאחסנים במקפיא חצי שעה לפחות.
2. הגלידה: טוחנים את פירות היער ומחצית מכמות אבקת הסוכר לרסק אחיד (בבלנדר או במעבד מזון). מעבירים 3 כפות ממנו לכלי נפרד ומאחסנים במקרר עד להמשך השימוש. את היתרה מניחים בצד.
3. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ואת יתרת אבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה. עוצרים, מוסיפים את היוגורט, את אבקת הפודינג ואת פירות היער המרוסקים ומערבלים לקבלת קרם אחיד ויציב.
4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את הגלידה על הבסיס. מיישרים. מפזרים את האוכמניות (או פירות היער האחרים) ומוודאים שהן שוקעות קצת בתוך הגלידה. מכסים ומאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות.
5. ההגשה: מוציאים את העוגה ופורסים למשולשים. מניחים על כל מנה מרסק הפירות ששמרנו. מגישים.
איך שומרים? עד שבוע, במקפיא.
טיפ: לגרסה ללא גלוטן השתמשו בביסקוויטים מתאימים או ותרו על התחתית ולכו על גלידה נטו


טארט שוקולד מהיר

4 צפייה בגלריה
עוגות קרות של עמית דונסקוי
עוגות קרות של עמית דונסקוי
(צילום: שרית גופן)
המרכיבים (תבנית בקוטר 22-20 ס"מ)
לקלתית
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 2 כוסות (125 גרם) קורנפלקס
למלית
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 25 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם אגוזים קלויים (לוז, מלך, פקאן), גרוסים גס
ההכנה
1. הקלתית: שמים את השוקולד והחמאה בכלי גדול ומתאים וממיסים במיקרוגל בהדרגה, עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד. מניחים לצינון במשך כ־5 דקות.
2. כותשים את הקורנפלקס לשברים גסים, מוסיפים אותו לקרם ומערבבים היטב, בעדינות, לציפוי מלא.
3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. יוצקים אליה את התערובת, משטחים ומהדקים היטב כך שתכסה את התחתית והדפנות. מאחסנים במקפיא כ־20 דקות, להתייצבות.
4. המלית: שמים את השוקולד בקערה חסינת חום. שמים בכלי מתאים את השמנת ואבקת הסוכר ומביאים לסף רתיחה, על הכיריים או במיקרוגל. יוצקים את השמנת על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד שהן נטמעות בקרם. מוסיפים גם את האגוזים ומערבבים.
5. מוציאים את הקלתית, יוצקים עליה את המלית ומיישרים. מכסים ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות. מגישים.
איך שומרים? עד יומיים במקרר או עד שבועיים במקפיא.
טיפ: לגרסה ללא גלוטן השתמשו בפצפוצי אורז או בקורנפלקס מתאים

עוגת לילות ביירות

הקינוח הלבנוני המפורסם הפך ללהיט גם במסעדות ישראל. הנה הוא בגרסה ביתית וחגיגית: פודינג סולת סמיך בתחתית ועליו קרם וניל עדין.
4 צפייה בגלריה
עוגות קרות של עמית דונסקוי
עוגות קרות של עמית דונסקוי
הקינוח הלבנוני המפורסם בגרסה ביתית.
(צילום: שרית גופן)
המרכיבים (תבנית 30X20 ס"מ)
לפודינג הסולת
  • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים
  • 1 מכל שמנת לבישול, 15% שומן
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כוס (200 גרם) סולת
  • 1 כפית מי ורדים
לשכבת הקרם
  • 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • לסירופ הסוכר
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1 כפית מי ורדים
  • 1 כף מיץ לימון
להגשה
  • 70 גרם פיסטוקים קלויים, גרוסים גס
  • אפשרות: עלי ורדים
ההכנה
1. שכבת הפודינג: שמים בסיר את החלב, המים, השמנת, הסוכר והסולת, ומחממים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת דייסה. מנמיכים את עוצמת הלהבה לנמוכה וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שמתקבלת עיסה סמיכה וכבדה (בסך הכול כ־8 דקות בישול). מוסיפים את מי הוורדים, מערבבים ומסירים מהכיריים. יוצקים לתבנית ומיישרים. מאחסנים במקרר שעה לפחות.
2. שכבת הקרם: שמים בקערת המערבל את השמנת, החלב ואבקת הפודינג ומקציפים לקרם יציב. מורחים על שכבת הפודינג, מכסים ומחזירים למקרר, ל־4 שעות לפחות.
3. הסירופ: שמים את כל מרכיביו בסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ־10 דקות, לקבלת סירופ. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא.
4. ההגשה: מוציאים את העוגה וחותכים לקוביות. מפזרים עליה מהפיסטוק ויוצקים מסירופ הסוכר. אם רוצים, מפזרים עלי ורדים. מגישים.
איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

טבעונית: עוגת שיבולת שועל, תמרים ושוקולד בשלוש שכבות

טעימה כשהיא קפואה מהמקפיא או רכה יותר מהמקרר, כי בכל מקרה מדובר בשלוש שכבות של אושר
4 צפייה בגלריה
עוגות קרות של עמית דונסקוי
עוגות קרות של עמית דונסקוי
שלוש שכבות של אושר.
(צילום: שרית גופן)
המרכיבים (תבנית 20X30 ס"מ)
לשכבה הראשונה
  • 1/2 כוס שמן קוקוס
  • 1 כוס סילאן או דבש
  • 1 כוס אגוזים קלויים (לוז, מלך, פקאן) גרוסים גס
  • 4 כוסות שיבולת שועל מהירת הכנה (קוואקר)
  • 1 כוס פצפוצי אורז או קורנפלקס גרוס גס
לשכבה השנייה
  • 2/3 כוס (200 גרם) ממרח תמרים
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 250 גרם ביסקוויטים, מרוסקים גס
לשכבה השלישית
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1 כף סילאן או דבש
ההכנה
1. השכבה הראשונה: שמים בקערה מתאימה את שמן הקוקוס והסילאן (או הדבש) ומחממים במיקרוגל כ־2 דקות. מוציאים ומערבבים בזהירות למרקם דליל.
2. מוסיפים לקערה את האגוזים, הקוואקר ופצפוצי האורז (או הקורנפלקס) ומערבבים היטב לפיזור אחיד ומלא.
3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, כך ששוליו יחרגו מעבר לדופנותיה. יוצקים לתוכה את תערובת האגוזים־קוואקר ומיישרים לשכבה אחידה. מאחסנים במקפיא כחצי שעה.
4. השכבה השנייה: שמים בקערה מתאימה את מחית התמרים, שמן הקוקוס והשוקולד וממיסים במיקרוגל בהדרגה, עד שאפשר לערבב הכול למרקם אחיד. מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים היטב.
5. מוציאים את התבנית ויוצקים את התערובת. מיישרים היטב. מאחסנים במקפיא חצי שעה לפחות.
6. השכבה השלישית: שמים בכלי מתאים את את השוקולד והסילאן (או הדבש) וממיסים במיקרוגל בהדרגה, עד שאפשר לערבב לקרם אחיד ומבריק.
7. מוציאים את התבנית, יוצקים את הקרם ומיישרים היטב. מאחסנים במקפיא לפחות עוד חצי שעה.
8. חותכים לפי הטעם ומגישים.
  • איך שומרים? עד חודש במקפיא או עד שבוע במקרר.
טיפ: לציפוי שוקולד עבה, הכפילו את הכמויות של השכבה השלישית
פורסם לראשונה: 07:22, 03.09.23
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button