המשלוח של הפיצה הגיע?
(לא! אנחנו עוגיות עם ריבה, שוקולד ופירות יבשים)
המרכיבים (30-25 יחידות)
לעוגיות
- 100 גרם חמאה, קרה או בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- קורט מלח
- 2 כפיות קליפת לימון או תפוז מגוררת
לציפוי
- ריבה אדומה
- שוקולד לבן מגורר גס
- פירות יבשים קצוצים (מומלצים: קיווי, דובדבן, צימוקים כהים)
ההכנה
1. העוגיות: שמים בקערת מעבד המזון (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) את כל מרכיביהן ומעבדים לבצק אחיד. אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ־30 דקות (עד יום).
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים בו עיגולים בקוטר 12-10 ס"מ. חותכים כל עיגול ל־6 משולשים, כמו פיצה. את שאריות הבצק אוספים, מרדדים מחדש וקורצים גם בהן. מעבירים את המשולשים לתבנית.
4. אופים 12-10 דקות עד שהשוליים מזהיבים קצת. מוציאים ומניחים לצינון קל.
5. הציפוי: מורחים כל משולש בריבה אדומה. מפזרים עליה שוקולד לבן מגורר ופירות יבשים קצוצים. מגישים.
- איך שומרים? בשכבה אחת בכלי אטום, עד שבוע בטמפרטורת החדר (בקיץ - במקרר).
- טיפ: איך נגרום ל"גבינה" להימתח כמו בפיצה? אם התנור כבוי אך עדיין חם – הניחו בו את הפיצות לרגע והוציאו בול בזמן.
השקעתי בביצת עין על טוסט
(כי ידוע שיום טוב מתחיל בארוחת בוקר של עוגייה, שוקולד וסוכריית עדשים)
המרכיבים (כ־10 יחידות)
- 100 גרם שוקולד לבן
- 10 סוכריות עדשים צהובות
- 10 יחידות עוגיות עלי ופל, בייגלה רשת או עוגיות אחרות
ההכנה
1. ממיסים את השוקולד בסיר אדים כפול (ראו הנחיות במתכון ל"סושי"), עד שניתן לערבב אותו לקרם חלק.
2. פורסים נייר אפייה על תבנית או מגש. בעזרת כפית יוצרים עיגולים חופשיים מהקרם בקוטר 4-3 ס"מ. מניחים על כל אחד מהם סוכרייה. מצננים במקרר 30 דקות לפחות.
3. מניחים כל "ביצה" על ופל (או בייגלה וכו'). מגישים.
- איך שומרים? עד שבועיים, במקרר.
מי יזיז את הגבינה שאני?
(כולם, כי אני קרקר ממש טעים)
המרכיבים (כ־25 יחידות)
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס + 1 כפית (100 גרם) קמח
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 1 חלמון
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית חרדל חלק
- לעיצוב: צנתר עגול בקוטר 1 ו־2 ס"מ
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) את כל המרכיבים ומעבדים לבצק אחיד. אוספים, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כ־30 דקות (עד יום).
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ. חותכים את הבצק לפסים ברוחב 8 ס"מ. חותכים כל פס למשולשים ומעבירים לתבנית. בעזרת שני הפתחים של הצנתר קורצים בכל משולש חורים גדולים וקטנים.
4. אופים 12-10 דקות, עד ששולי המשולשים מזהיבים קצת. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מגישים.
- איך שומרים? עד שבועיים, בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר או עד חודשיים במקפיא.
מי הזמין פה סושי?
(או שבעצם תמרים במלית פצפוצי אורז ושוקולד לבן?)
המרכיבים (6–8 יחידות)
- 100 גרם שוקולד לבן
- 10 גרם חמאה (או 1 כפית חמאת קוקוס)
- 1 כוס פצפוצי אורז
- 12 תמרי מג'הול
- לתוספות: סוכריות גומי ארוכות, מרציפן, פירות יבשים (אחד מהם או תערובת)
ההכנה
1. מכינים סיר אדים כפול (מחממים על הכיריים סיר ובו מים ברתיחה עדינה. מניחים עליו כלי מתאים כך שתחתיתו לא תיגע במים ומניחים בו את השוקולד). ממיסים את השוקולד הלבן עד שאפשר לערבבו לקרם אחיד. מסירים מהכיריים, מוסיפים את החמאה (או חמאת הקוקוס) ומערבבים למרקם אחיד. מצננים קלות בלבד.
2. מוסיפים את האורז התפוח ומערבבים בעדינות לכיסוי מלא.
3. פורסים נייר אפייה על משטח העבודה. מגלענים את התמרים. מניחים אותם שטוחים (פתוחים) על הנייר, כשצידם החיצוני פונה מטה. מסדרים אותם בשלוש שורות צפופות וצמודות – ארבעה תמרים בכל שורה. מניחים על התמרים נייר אפייה נוסף. מרדדים כך, בין שני הניירות, עד שמתקבלת יריעת תמרים אחידה בעובי כ־3 מ"מ.
4. מורחים בעדינות על התמרים את מלית פצפוצי האורז, כך שתיווצר שכבה בעובי
1 – 1/2 1 ס"מ. אם צריך, חותכים את התוספות (הסוכריות וכו') לרצועות. מניחים אותן בשורה אחידה על מלית האורז, לאורך הצלע הסמוכה אלינו. מגלגלים הכול לגליל הדוק. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 30 דקות לפחות.
4. בסכין חדה, חותכים את הגליל ל"רולים" בעובי 3-2 ס"מ. מעמידים אותם על צלחת ומגישים.
- איך שומרים? עד שבוע, במקרר.
- טיפ 1: אפשר גם ניגירי. יוצרים תלוליות מתערובת השוקולד־אורז ומצננים אותן במקפיא כ־30 דקות. מניחים על כל יחידה חתיכת פרי או סוכרייה.
- טיפ 2: אפשר להחליף את התמרים ביריעה של לדר משמש. במקרה כזה, אין צורך לרדד. מכינים ומגלגלים.
אין כמוני גזר!
(אבל בשאר הזמן אני בצק עלים במלית גבינות או סלט)
המרכיבים (6 יחידות)
- 150 גרם בצק פילאס או בצק עלים, צונן או מופשר
- 1 ביצה, טרופה
- למלית: כ־1/2 1 כוסות קרם גבינה (ראו משמאל), סלט טונה, סלט ביצים או אחר
- 18 גבעולי פטרוזיליה, רצוי מסולסלת
- לעיצוב: רדיד אלומיניום
ההכנה
1. יוצרים מרדיד אלומיניום חרוטים באורך כ־12 ס"מ ובקוטר כ־4 ס"מ (אפשר גם להשתמש בקונוסים ייעודיים לאפייה, עטופים בנייר אפייה).
2. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 1/2 1 ס"מ. מלפפים רצועות סביב כל חרוט. כשמתחילים רצועה חדשה, מניחים את הקצה שלה (כ־2 מ"מ) על סוף הרצועה הקודמת, ומהדקים. מצננים כ־30 דקות במקרר או כ־15 דקות במקפיא.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
4. משכיבים את חרוטי הבצק בתבנית ומברישים אותם בביצה הטרופה.
5. אופים 25-20 דקות, עד שהבצק מזהיב ומתייצב. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
6. ממלאים את חרוטי הבצק במלית, מומלץ בעזרת שק זילוף. נועצים במרכז כל יחידה גבעולי פטרוזיליה. מגישים.
- איך שומרים? את חרוטי הבצק, ללא המלית – עד 3 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא.
- בונוס 1: קרם גבינה בקלי קלות. מערבבים בקערה 1 קופסה גבינת שמנת 5%, 100 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת, 3-2 כפות עשבי תיבול קצוצים, מלח ופלפל.
- בונוס 2: ואיך מגדלים פטריות כמו ביער הפיות? חותכים מעט מכל כדור מיני־מוצרלה, כך שיוכל לעמוד, ומרכיבים עליו חצי עגבניית שרי בגודל מתאים.