טיפ: אפשר גם להפוך את העוגה לקוקילידה ענקית, ולהחליף את המלית בכ־1 ליטר גלידת וניל מוכנה. מומלץ להוציא אותה מהמקפיא כ־10 דקות לפני העבודה, כדי שתתרכך.
המרכיבים
(2 תבניות בקוטר 20 ס"מ)
לעוגיות
- 300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 200 גרם חמאה
- 1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו
- 4 ביצים בגודל M או L
- 2 כוסות (400 גרם) סוכר
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
למלית קרם הווניל
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38%-32% שומן
- 2 חבילות (160 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב, אחוזי שומן לפי הטעם
- 1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס
- אפשרות לקישוט: חופן שוקולד צ'יפס
ההכנה
1. העוגיות: מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
2. שמים בכלי מתאים את השוקולד והחמאה וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן מארי), עד שניתן לערבב לקרם חלק. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים. מניחים לצינון במשך כ־5 דקות.
3. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות בינונית־גבוהה כדקה, לקצף בהיר ומעט תפוח. מורידים את מהירות המערבל לנמוכה. מוסיפים את קרם השוקולד ומערבלים עד שהוא נטמע. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומקציפים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. עוצרים. מחלקים את העיסה בין שתי התבניות.
4. אופים 27-25 דקות, עד שפני העוגיות נסדקים ונראים אפויים אך הפנים לח עדיין. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
5. המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת, אבקת הפודינג והחלב ומקציפים במהירות גבוהה 3-2 דקות, לקרם יציב. מורידים את מהירות המערבל לנמוכה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבלים לפיזור אחיד.
6. הרכבת המנה: מחלצים את העוגיות מהתבנית. שמים אחת מהן על מגש. עורמים מעל את הקרם ומיישרים בצורה אחידה. מניחים על הקרם את העוגייה השנייה. אם רוצים, מקשטים בשוקולד צ'יפס. מאחסנים כ־30 דקות במקרר או במקפיא. מגישים.
- זמן הכנה: 30-25 דקות
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים? מכוסה, עד 4 ימים במקרר או עד שבוע במקפיא. מוציאים להפשרה כ־5 דקות לפני ההגשה