המרכיבים לכ־20 יחידות:
- 1/2 1 כוסות קמח (210 גרם)
- 100 גרם חמאה
- 1 ביצה
- 2 כפות חלב או מים
המילוי:
- 1/2 כוס מים (120 מ"ל)
- 1/2 1 כוסות תערובת אגוזים שאוהבים, טבעיים ולא קלויים, קצוצים דק (אגוזי מלך, שקדים וכו')
- 2 כפות גדושות פירורי עוגיות פתי בר או פירורי לחם
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 כפית קינמון
להברשה ולציפוי:
- 1 ביצה טרופה
ההכנה:
1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד את כל המרכיבים לבצק במשך כ־2 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ללא גושים. מעבירים למקרר לצינון של מינימום שעה ועד יומיים.
2. למילוי: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים ותחליף סוכר. מסירים מהכיריים, מוסיפים את שאר המרכיבים למילוי ומערבבים. משתמשים במילוי כשהוא מעט חם.
3. מחממים תנור ל־175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 0.4 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמילוי ומקפלים את השוליים פנימה לצורת אוזן המן ומהדקים היטב. מעבירים לתבנית ומברישים בביצה טרופה.
5. אופים בתנור 15 דקות, או עד להזהבה.
6. מוציאים מהתנור, מצננים כ־10 דקות, מפזרים מעליהם תחליף אבקת סוכר ומגישים.
למידע נוסף היכנסו לאתר: https://www.truvia.co.il/why-truvia