אוזני המן

לוחשות סוד: אוזני המן במילוי אגוזים מושלם עם מרכיב מפתיע

שיר אלמליח מכינה אוזני המן שכיף לאכול בפורים וכל השנה. הסוד הגדול - היא משתמשת בתחליף הסוכר לכל מטרה של טרוביה וחוסכת 35 קלוריות ליחידה ו-7 כפיות סוכר!

מוגש מטעם טרוביה
מוגש מטעם טרוביה
פורסם:

לחצו לצפייה
(צילום: נוויל האריס, ירון שרון, אורי דוידוביץ')

2 צפייה בגלריה
אוזני המן
אוזני המן
אוזני המן
(צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

המרכיבים לכ־20 יחידות:
  • 1/2 1 כוסות קמח (210 גרם)
  • 100 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס תחליף סוכר לכל מטרה של טרוביה (100 גרם)
  • 2 כפות חלב או מים
המילוי:
  • 1/2 כוס מים (120 מ"ל)
  • 1/4 כוס תחליף סוכר לכל מטרה של טרוביה
  • 1/2 1 כוסות תערובת אגוזים שאוהבים, טבעיים ולא קלויים, קצוצים דק (אגוזי מלך, שקדים וכו')
  • 2 כפות גדושות פירורי עוגיות פתי בר או פירורי לחם
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית קינמון
להברשה ולציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • 1/4 כוס תחליף אבקת סוכר טרוביה (50 גרם)
ההכנה:
1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד את כל המרכיבים לבצק במשך כ־2 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ללא גושים. מעבירים למקרר לצינון של מינימום שעה ועד יומיים.
2. למילוי: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים ותחליף סוכר. מסירים מהכיריים, מוסיפים את שאר המרכיבים למילוי ומערבבים. משתמשים במילוי כשהוא מעט חם.
3. מחממים תנור ל־175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 0.4 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמילוי ומקפלים את השוליים פנימה לצורת אוזן המן ומהדקים היטב. מעבירים לתבנית ומברישים בביצה טרופה.
5. אופים בתנור 15 דקות, או עד להזהבה.
6. מוציאים מהתנור, מצננים כ־10 דקות, מפזרים מעליהם תחליף אבקת סוכר ומגישים.

למידע נוסף היכנסו לאתר: https://www.truvia.co.il/why-truvia
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button