פיצה־טחינה היא אחת הפיצות האהובות עליי, והפעם הכנתי אותה בגרסה משפחתית, שמזכירה פיצות מוכנות שילדים אוהבים. הפיצה־טחינה שלי קלילה ומפנקת, היא משביעה ואין בה גלוטן (אין בה בכלל קמח. השילוב בין הטחינה לביצים, בתוספת אבקת אפייה, מאפשר קבלת מאפה יציב). תוך 30 דקות, כולל אפייה, הריח שלה יתנגן בכל פינה בבית והיא תונח על שולחן האוכל שלכם. תתכוננו להתאהב: זה מתכון שנכנס למטבח ולא יוצא ממנו.
טיפים:
- את הטחינה הגולמית אפשר להחליף בממרח שקדים.
- אפשר לדלג על הכנת הרוטב ולקנות רוטב מוכן לפיצה.
- אפשר לפזר על הפיצה גבינה צהובה, מוצרלה או פרמזן או תערובת שלהן.
- מומלץ לפזר שומשום מתחת לבצק (ראו במתכון) הוא מוסיף קריספיות למרקם ותורם גם לטעם.
המרכיבים (6 מנות בתבנית תנור)
לבצק
- 5 ביצים, גודל M או L
- 1/2 כוס טחינה גולמית או ממרח שקדים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 1 כפות סירופ מייפל
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- מומלץ: 3–4 כפות שומשום
- לשימון התבנית: מעט שמן זית
לרוטב העגבניות
- 200 גרם רסק עגבניות
- 1/4 כוס חלב (אפשר גם צמחי) או מים
- 1 שן שום כתושה או 1/2 כפית אבקת שום
- קורט נדיב של מלח
- 1/2 כפית אורגנו יבש אם אוהבים (מוסיף המון)
לפיזור
- 300–400 גרם גבינה מגוררת
- תוספות לפי הטעם
ההכנה
1. נחמם תנור ל־180 מעלות, עדיף במצב טורבו ונרפד תבנית אפייה בנייר אפייה.
2. נתחיל בהכנת ה“בצק”: נכניס את כל המרכיבים לקערה ונערבב היטב עד לקבלת מסה דלילה וחלקה.
3. נמרח מעט שמן זית על תחתית תבנית האפייה ואם אפשר, נפזר כף וחצי של שומשום.
4. נשפוך לתבנית את הבלילה שהכנו וניישר אותה בעזרת לקקן למשטח בעובי אחיד. נפזר שומשום בשולי הבצק (איפה שנמצא ה"קשה" של הפיצה).
5. נכניס לתנור ל־7-5 דקות של אפייה ראשונית, עד שהבצק יבש ויציב. נוציא אותו.
6. בינתיים, נכין את הרוטב: נערבב בקערה את כל המרכיבים שלו.
7. נמרח על בצק הפיצה את הרוטב ועליו נפזר את הגבינה. אם רוצים להוסיף תוספות, זה הזמן לסדר אותן מעל הגבינה.
8. נכניס את הפיצה לתנור, אל המדף העליון ביותר, לעוד 5-3 דקות, עד שהגבינה נמסה והבצק מתחיל לשנות את צבעו למעט כהה יותר.
9. נוציא מהתנור, נצנן מעט, נחתוך ונחסל את הפיצה המושלמת שהכנו (ואם נשארו שאריות, אז אפשר לשמור אותן עד 5 ימים, בכלי אטום במקרר. מומלץ לחמם בטוסטר, בין שני ניירות אפייה).
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"