שף
שף
עוגת דבש-תפוחים כפרית ללא גלוטן

עוגת דבש־תפוחים עם קראמבל

עוגה בסגנון כפרי, עם קינמון וסוכר חום, שתשמח את כל היושבות והיושבים מסביב לשולחן ראש השנה. יתרונות נוספים: מערבבים אותה ברגע בקערה, היא פרווה וללא גלוטן

פורסם:
המרכיבים (תבנית בקוטר 30-28 ס"מ או בגודל 30X20 ס"מ)
  • 4 ביצים, גודל L
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן צמחי (זרעי ענבים או אחר)
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כוסדבש
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 כוס (100 גרם) קמח שקדים טחונים
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • 1/4 1 כוסות (125 גרם) קוקוס טחון
  • 1 שקיק סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מחוקה קינמון טחון
  • 1/2 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח
  • 2 תפוחים, מכל זן, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
לקראמבל
  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • קורט מלח
  • 4 כפות שמן
  • אפשרות להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומשמנים את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את הביצים וטורפים היטב. מוסיפים את יתר מרכיבי העוגה - למעט התפוחים - וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את התפוחים ומערבבים. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים.
3. הקראמבל: שמים בקערה את כל מרכיביו ומערבבים־ממוללים בידיים לקבלת פירורים. מפזרים אותם על העוגה.
4. אופים 40-30 דקות, עד שפני העוגה משחימים. מניחים על התבנית רדיד אלומיניום רופף וממשיכים לאפות עוד כ־45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
5. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר על העוגה. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
  • איך שומרים? עד יומיים־שלושה, במקרר (בחורף, אפשר בטמפרטורת החדר)
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button