שף
שף
יש פרחים שמותר לקטוף! מאפה אננס מהיר

הטריק הוא בקיפול: כך תשדרגו מאפים באפס מאמץ

לפעמים מאחורי מאפה סופר־מרשים מסתתר רק פטנט קליל שעושה את כל ההבדל. מיכל לוי־אלחלל מגלה שלושה סודות, שלב אחרי שלב

מיכל לוי־אלחלל
פורסם:

אין קל מזה! מאפה אננס מהיר

שיק של קונדיטוריה בכלום מאמץ: בצק מוכן, פרי משומר (הוא אפילו מגיע פרוס!), כל מה שצריך זה לעשות חיתוך קל בסכין - זהו. האננס המתוק עובד נפלא עם הפטנט הזה, אבל אפשר להחליף אותו בפרוסות של תפוחים ואגסים מגולענים וגם בחצאי אפרסקים או משמשים, טריים (בעונה) או משומרים.
המרכיבים (כ־9 יחידות)
  • 1 קופסה (כ־400 גרם לאחר סינון) פרוסות אננס
  • כ־250 גרם בצק עלים מוכן לשימוש (מצונן או קפוא שהופשר)
  • כ־1/2 חבילה (50 גרם) אבקת סוכר
  • להברשה: 1 ביצה, טרופה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־190 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מוציאים את פרוסות האננס, מייבשים אותן בעזרת נייר סופג ומניחים בצד עד לשימוש.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה ופורשים עליו את הבצק הקר (צילום 1). מרדדים אותו לפי הצורך, כך שיהיה בעובי כ־3 מ"מ. חותכים את הבצק לריבועים בגודל 9X9 ס"מ (צילום 2).
4. מניחים פרוסת אננס במרכז כל ריבוע בצק (צילום 3) ומפזרים עליו מעט אבקת סוכר. בסכין חד חורצים בכל פינה בבצק צורת ר' (בהתאמה לכיוון הפינה), במרחק של כ־1/2 ס"מ מקצה הבצק ובאורך של כ־3 ס"מ לכל כיוון (צילום 4). מרימים בזו אחר זו את פינות הבצק החתוכות ומניחים על האננס (צילום 5), ליצירת "פרח" (צילום 6). מהדקים את קצות "עלי הכותרת" זה לזה. מעבירים לתבנית ומברישים את הבצק בביצה הטרופה.
5. אופים 25-20 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים, מפזרים עוד קצת אבקת סוכר ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים קלות לפני ההגשה (150 מעלות).

6 צפייה בגלריה
מאפה אננס מהיר
מאפה אננס מהיר
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)


קלאס באפס מאמץ: בטטה עטופה במתנה

בצק קנוי, מלית פשוטה (שאפשר להחליף באחרת, כמובן), וטריק שתמיד מצליח - גם אם עובדים בצורה לגמרי לא מדויקת.
6 צפייה בגלריה
בטטה עטופה במתנה
בטטה עטופה במתנה
אפשר להכין באותו אופן מאפים עם מליות אחרות, גם מתוקות
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (12 יחידות)
למלית
  • 2 בטטות בינוניות (800-700 גרם)
  • 70 גרם גבינת קשקבל או פרמזן, מגוררת
  • 2 כפות גבינת שמנת (או גבינה לבנה במרקם שמנת)
  • 1 כף גדושה (15 גרם) קורנפלור
להרכבת המאפה
  • 1 חבילה (14-12 דפים) בצק פילו (מצונן או קפוא שהופשר)
  • כ־1/3 כוס שמן זית או תרסיס שמן זית
ההכנה
1. המלית: שמים את הבטטות בקערה מתאימה, יוצקים מעט מים בתחתיתה, ומחממים במיקרוגל כ־10 דקות, עד שהבטטות מתרככות היטב. מוציאים, קולפים את הבטטות (בזהירות, הן חמות) ומעבירים לקערה אחרת.
2. מוסיפים לבטטות את שני סוגי הגבינה והקורנפלור ומועכים־מערבבים למחית אחידה. אם רוצים, מוסיפים מעט מלח.
3. מחממים את התנור ל־190 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. מפרידים דף אחד מדפי הפילו (צילום 1). מכווצים אותו לכל אורכו, בקפלים ארוכים וישרים יחסית (צילום 2). מקפלים לשניים, במרכז (צילום 3), כך שתיווצר מעין מניפה (צילום 4). מניחים בסמוך לקצה הפתוח 2 כפות מהמלית (צילום 5). מברישים או מרססים את יתרת הבצק במעט שמן זית. מגלגלים את קצה הבצק מעל המלית (צילום 6) וממשיכים לגלגל עד הקצה השני (צילום 7). הופכים, כך שהצד עם הקפלים היפים יהיה כלפי מעלה (צילום 8), ומניחים בתבנית. מברישים בשמן זית (צילום 9). מכינים כך את כל הכמות.
5. אופים כ־20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים וקראנצ'יים. מוציאים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים (מומלץ בתנור) לפני ההגשה.
6 צפייה בגלריה
 שמרים־קינמון בלגן
 שמרים־קינמון בלגן
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)


גם לידיים שמאליות: שמרים־קינמון בלגן

אולי כמו קיפוד, אולי כמו שיח שהרוח נושבת בו, אולי כמו תסרוקת פרועה במיוחד - מאפה שמרים נהדר, עם טריק עיצובי יצירתי במיוחד.
6 צפייה בגלריה
 שמרים־קינמון בלגן
 שמרים־קינמון בלגן
מאפה שמרים־קינמון. הלוק: עוגה סקנדינבית, הפרקטיקה: מקומית
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (כ־10 יחידות)
  • 2 כפות שטוחות (20 גרם) שמרים יבשים או 1 חבילה (50 גרם) שמרים טריים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
  • 5 כוסות (700 גרם) קמח
  • קורט מלח
  • 30 גרם חמאה, מומסת
למלית
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 3 כפות קינמון טחון
  • 80 גרם חמאה או מחמאה, רכות מאוד
  • להברשה: 1 ביצה, טרופה
  • אפשרות: אבקת סוכר לעיטור
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את השמרים, הסוכר, הביצים, קליפת הלימון, החלב והקמח ולשים במהירות נמוכה כ־5 דקות, עד שנוצר בצק אחיד. מוסיפים את המלח והחמאה ולשים עוד כ־5 דקות, לבצק רך, אחיד וגמיש. מכסים את הקערה ומשהים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
2. המלית: מערבבים בקערה את הסוכר והקינמון. מוסיפים להם את החמאה ומערבבים היטב. משהים בטמפרטורת החדר עד לשימוש (טיפ: אפשר לוותר על הערבוב, למרוח את החמאה על הבצק ולפזר עליה את הסוכר והקינמון).
3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומחלקים אותו לשניים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 40X20 ס"מ ובעובי כ־1/2 ס"מ. מחלקים כל מלבן לחמישה מלבנים קטנים (20X8 ס"מ) (צילום 1).
4. מורחים על מחצית משטח כל מלבן קטן, לאורכו, שכבה דקה ואחידה מהמלית (צילום 2). מקפלים את המחצית הריקה על המחצית המרוחה (צילום 3). בעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים לאורך הצלע הארוכה (זו שבה רואים את שתי שכבות הבצק) חתכים קטנים, בעומק 1 ס"מ ובמרחק של כ־1 ס"מ זה מזה (צילום 4). מגלגלים כל מלבן בצק מקצה לקצה, כך שייראה כמו כתר או פרח (צילום 5). מהדקים היטב את הבסיס (צילום 6) ומעמידים בתבנית, במרחקים של כ־3 ס"מ זה מזה. מברישים בביצה הטרופה ומניחים להתפחה שנייה (ללא כיסוי) במשך כ־30 דקות (צילום 7).
5. בינתיים מחממים את התנור ל־165 מעלות במצב טורבו (או ל־175 מעלות ללא טורבו).
6. אופים כ־20 דקות, עד שהבצק זהוב ויציב. מוציאים ומצננים קלות. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים קלות לפני ההגשה.
6 צפייה בגלריה
בטטה עטופה במתנה
בטטה עטופה במתנה
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button