שף
שף
גם אלה פרחי מאכל

לשיפור מצב הרוח: פרחי אוכמניות בציפוי שוקולד

הפטנט של שרית נובק מנבחרת המשפיעניות של שף הוא לא רק טעים ולא רק יפה, הוא גם קל מאוד להכנה. קבלו את המתוק הכי חמוד שיש

פורסם:
איך להפוך אוכמניות לפרחים בלי תואר בבוטניקה? הכירו את הפרח היחיד שלא צריך מים, שמש או אפילו אדמה - רק מקרר ותיאבון בריא: פרחי אוכמניות בשוקולד על מקל.
הפרחים האלה לא רק יפים, הם גם טעימים להפליא, והכנתם כל כך פשוטה, שאפילו מי שהצליח לייבש קקטוס יכול להצליח בה. פשוט טובלים, מסדרים ומקררים, ויש לכם זר פרחים שאפשר לנשנש.
טיפים:
  • למתכון זה יתאימו רק אוכמניות טריות. אוכמניות מופשרות אינן יציבות מספיק ומפרישות נוזלים. עם אוכמניות קפואות קשה לעבוד, כי השוקולד מתקשה מהר מדי.
  • אם אין לכם שמן קוקוס או חמאת קקאו – ותרו על השימוש בשמן. שמן צמחי רגיל מרכך את השוקולד ולא יתאים הפעם.
  • אפשר כמובן להחליף את צורת הפרח בכל צורה אחרת, רק חשוב שהאוכמניות יהיו צמודות זו לזו. גם סתם בלגן על מקל יהיה טעים מאוד.
המרכיבים (כ־10 יחידות)
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית שמן קוקוס או חמאת קקאו
  • 1 קופסה אוכמניות טריות
  • כ־10 מקלות ארטיק
ההכנה
1. ממיסים את השוקולד. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים עד שהן מצופות היטב מכל הצדדים.
3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את מקלות הארטיק.
4. מסדרים בקצה כל מקל פרח של אוכמניות מצופות בשוקולד. חשוב שהאוכמניות יהיו צמודות זו לזו. מכניסים למקרר, להתקשות של השוקולד.
5. שומרים במקרר (יומיים־שלושה, בהתאם לטריות האוכמניות) או במקפיא. מגישים קר.

  • שרית נובק היא בלוגרית וצלמת אוכל, כותבת את הבלוג "מיס פטל". אינסטגרם: misspetel, אתר: misspetel.com
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button