שף
שף
עוגת פרג ולימון

לערבב ולתנור: עוגת פרג ולימון שמכינים באפס מאמץ

קערה אחת, ארבעה ערבובים, ותוכלו לשמוח ולשמח עם עוגה בחושה מושלמת

פורסם:
טיפ: טחון או שלם? אפשר כך או כך. בחרו באיזה פרג להשתמש, בהתאם לדרגת הפצפוץ המועדפת.

המרכיבים (תבנית אינגליש קייק באורך 30-25 ס"מ)
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר (חובבי מתוק? הוסיפו עוד 1/4 כוס)
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 4 ביצים גודל L (או 5 ביצים M)
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט או 1/2 כוס חלב או משקה חלב צמחי
  • 3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה או אחר + עוד קצת לטבילה
  • 4-3 כפות (כ־40 גרם) פרג טחון או שלם, לפי הטעם

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות בתוכנית טורבו. משמנים את התבנית ומרפדים את בסיסה בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את הסוכר וקליפת הלימון ומערבבים (להדגשת הטעם הלימוני, אפשר למולל את התערובת בידיים). מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את היוגורט (או החלב), את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את מיץ הלימון, השמן והפרג ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
3. יוצקים את העיסה לתבנית. טובלים מרית במעט שמן וחורצים פס לאורך פני העוגה (הוא יסייע לעוגה לתפוח באופן אחיד).
4. אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים. מצננים בטמפרטורת החדר כ־15 דקות ומחלצים את העוגה מהתבנית. מגישים חמימה או בטמפרטורת החדר.
  • משך ההכנה: כ־15 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קלה
  • איך שומרים? 4 ימים, מכוסה במקום קריר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button