המרכיבים (6-5 מנות)
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 1 כף פפריקה
- 1 כף סומאק
- 10 נתחי עוף (ירכיים ושוקיים)
- 3 כוסות של פירות חתוכים (למשל, ענבים, שזיפים, תאנים, תפוחים או אגסים)
- 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לרבעים
- 1 כוס יין לבן או בירה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו).
2. מערבבים בקערה את שמן הזית, מיץ הלימון וכל התבלינים.
3. מניחים בתבנית מתאימה את נתחי העוף ומורחים אותם היטב, מכל הצדדים, בשמן המתובל. מניחים בין הנתחים את הפירות ואת רבעי הבצל. יוצקים את היין או הבירה.
4. צולים כ־20 דקות, עד שנתחי העוף מתחילים להזהיב והפירות מתכווצים קצת. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, מורידים את חום התנור ל־180 מעלות וצולים עוד כשעה, עד שנתחי העוף צלויים מאוד ובתבנית נותר מעט רוטב. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים ללא כיסוי עוד 5 דקות, להזהבה־השחמה. מוציאים ומשהים 10 דקות לפחות.
5. מגישים, עם הרוטב, מומלץ על אורז או קוסקוס או בורגול (שומרים עד 3 ימים, במקרר. מחממים במיקרוגל או על הכיריים, בחום נמוך).