המרכיבים (12-10 יחידות):
- 1/2 חבילה (500 גרם) בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
- 2 בננות גדולות או קטנות
- 3 כפות (45 גרם) סוכר חום כהה
- 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ, או 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר
להברשה:
- 1 ביצה, טרופה
אפשרות לקישוט:
- 2 כפות אבקת סוכר
ההכנה:
- מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- קולפים את הבננות ופורסים דק. מניחים בקערה, מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים.
- מקמחים מעט את משטח העבודה. פורשים עליו את הבצק ומרדדים אותו קלות לעובי של כ־3 מ"מ. חותכים את הבצק ל־24-20 מלבנים שווים (מומלץ בעזרת גלגלת פיצה). בעזרת קורצן קורצים במחצית מהם חלון קטן.
- מניחים על המלבנים השלמים 4-3 פרוסות מהבננה ומניחים עליהן מהשוקולד המריר. סוגרים עם מלבני הבצק עם החלון ומהדקים היטב. מעבירים את המאפים לתבנית, במרווחים של כ־1 ס"מ ביניהם. מברישים את מלבני הבצק בביצה הטרופה.
- אופים כ־15 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון קל. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים.
טיפ: אפשר להשתמש בבצק עלים מצונן או בבצק פילאס ולוותר על שלב רידוד הבצק בסעיף 3 במתכון.
טיפ2#: את הבננות אפשר להחליף ב־250 גרם תותים, טריים או מוקפאים (אין צורך להפשיר)
- זמן הכנה: כ־15 דקות, לא כולל אפייה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים. מחממים בתנור או על המנגל, עטוף ברדיד אלומיניום