שף
שף
אמפנדס בננה ושוקולד

חם מהמנגל: אמפנדס בננה ושוקולד

מכינים מראש (בקלות!), מביאים לפיקניק של יום העצמאות ומחממים על המנגל, כך שהשוקולד נמס אל תוך הבננה הרכה. וכן, לא תאמינו שזה פרווה

פורסם:
המרכיבים (12-10 יחידות):
  • 1/2 חבילה (500 גרם) בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
  • 2 בננות גדולות או קטנות
  • 3 כפות (45 גרם) סוכר חום כהה
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ, או 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר
להברשה:
  • 1 ביצה, טרופה
אפשרות לקישוט:
  • 2 כפות אבקת סוכר
ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. קולפים את הבננות ופורסים דק. מניחים בקערה, מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים.
  3. מקמחים מעט את משטח העבודה. פורשים עליו את הבצק ומרדדים אותו קלות לעובי של כ־3 מ"מ. חותכים את הבצק ל־24-20 מלבנים שווים (מומלץ בעזרת גלגלת פיצה). בעזרת קורצן קורצים במחצית מהם חלון קטן.
  4. מניחים על המלבנים השלמים 4-3 פרוסות מהבננה ומניחים עליהן מהשוקולד המריר. סוגרים עם מלבני הבצק עם החלון ומהדקים היטב. מעבירים את המאפים לתבנית, במרווחים של כ־1 ס"מ ביניהם. מברישים את מלבני הבצק בביצה הטרופה.
  5. אופים כ־15 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון קל. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים.
טיפ: אפשר להשתמש בבצק עלים מצונן או בבצק פילאס ולוותר על שלב רידוד הבצק בסעיף 3 במתכון.
טיפ2#: את הבננות אפשר להחליף ב־250 גרם תותים, טריים או מוקפאים (אין צורך להפשיר)

  • זמן הכנה: כ־15 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים. מחממים בתנור או על המנגל, עטוף ברדיד אלומיניום
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button