שף
שף
עוגיות חמאה מהירות

עוגיות חמאה מהירות

שלושה מרכיבים וטריק אחד מצוין - ותכף תוכלו ליהנות מפינוק מושלם 

פורסם:
המרכיבים
(כ־30 עוגיות)
  • 200 גרם חמאה
  • 2 כוסות פחות 3 כפות (250 גרם) קמח
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר (אפשר גם 120 גרם, לתוספת מתיקות)
  • אפשרות לציפוי: כ־1/2 כוס סוכר לבן

ההכנה
1. ממיסים את החמאה בסיר קטן על הכיריים או שממיסים בהדרגה במיקרוגל (30 שניות בכל פעם, ולערבב). מניחים בצד לצינון קל.
2. אם צריך, מעבירים את החמאה המומסת לקערה. מוסיפים את הקמח ואת אבקת הסוכר ומערבבים בכף, עד שמתקבל בצק אחיד ורך. חוצים את הבצק לשני חלקים. יוצרים מכל חלק גליל בקוטר
כ־1/2 3 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 30-20 דקות לפחות (עד שבוע).
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות.
4. מוציאים את הבצק. אם רוצים, מצפים אותו: מפזרים את הסוכר בכלי מתאים ומגלגלים בו את גליל הבצק.
5. פורסים את הבצק לפרוסות בעובי כ־4 מ"מ. מניחים אותן בתבנית במרחק קל זו מזו.
6. אופים כ־10 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים קצת. מוציאים, מצננים ומגישים.
  • משך ההכנה: כ־15 דקות, לא כולל צינון ואפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? כשבוע, בכלי סגור במקום קריר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button