שף
שף
עוף בחרדל, דבש וצימוקים

מעוף ועד קציצות: מתכונים מנצחים עם חרדל ודבש שישברו את השגרה

שילוב המתיקות הקרמית של הדבש עם הפיקנטיות הגרגירית של החרדל יוצר דואט מהמם, שמשדרג ומעשיר ירקות ובשרים, חמים וקרים. זה פשוט וקל - אז למה שלא תנסו?

פורסם:

עוף בחרדל, דבש וצימוקים

מנה עיקרית פשוטה, טעימה וקלה להכנה. אפשר להשתמש בצימוקים בהירים או כהים, ואפשר גם בחמוציות. מומלץ לעבוד עם מחבת או סיר שמתאימים לתנור, כדי לחסוך כלים.
המרכיבים
  • 9-8 יחידות (1 ק"ג) שוקי עוף
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
לרוטב
  • 3 כפות חרדל
  • 6 כפות דבש
  • 1/2 כוס (75 גרם) צימוקים
  • 1 כוס (240 מ"ל) יין לבן
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו).
2. הרוטב: שמים בקערה בינונית את כל מרכיביו ומערבבים.
3. יוצקים למחבת גדולה או לסיר שמתאימים גם לתנור את שמן הזית ומחממים. מתבלים את שוקי העוף במלח ופלפל שחור, מעבירים למחבת ומטגנים כ־3 דקות מכל צד, עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה.
4. מעבירים את המחבת או הסיר לתנור (אם צריך, מעבירים הכל לתבנית וממשיכים בהתאם להוראות) וצולים כ־20 דקות. הופכים את השוקיים וצולים עוד 20-15 דקות, עד שהן משחימות. מוציאים. מגישים חם.
  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. מחממים במיקרוגל או בתנור.


רוסטביף חרדל ודבש

ההצלחה של המנה הזו תלויה באיכות חומרי הגלם. השקיעו בנתח סינטה או שייטל באיכות טובה, הקדישו עוד רבע שעה עבודה - ויש לכם מנה מרכזית קלאסית ומרשימה.
5 צפייה בגלריה
רוסטביף חרדל ודבש
רוסטביף חרדל ודבש
רוסטביף חרדל ודבש
( צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

טיפים:
  • מומלץ להגיש עם: מתכון לפלחי תפוחי אדמה - מערבבים בקערה 1/4 כוס שמן זית, 1 כף שמן קנולה, 1 כף גדושה פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור טחון. מוסיפים 4 תפוחי אדמה, חתוכים לפלחים (בקליפתם), ומערבבים. אופים 45-40 דקות ב־210 מעלות (אפשר לצלות במקביל לרוסטביף), עד שהם זהובים ורכים. מגישים חם.
  • לדרגת צלייה מדיום: צולים את הנתח 14 דקות לכל 1/2 קילו בשר. כלומר, נתח של 1.2 קילו יצטרך כ־34 דקות צלייה, ונתח של 1.5 קילו יצטרך כ־42 דקות צלייה.
  • לבשר צלוי היטב: פרסו אותו לאחר הצינון וצרבו על מחבת משומנת ולוהטת לדרגת הצלייה הרצויה.
המרכיבים
  • 1 נתח סינטה או שייטל במשקל 1.5-1.2 ק"ג
  • 4 כפות חרדל, רצוי עם גרגירים
  • 4 כפות דבש
  • 1 כף שמן זית
  • מחטים מ־1 ענף רוזמרין, קצוצים
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס
  • לטיגון: 3-2 כפות שמן קנולה
  • 1 ראש שום, חצוי
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־210 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערה קטנה את החרדל, הדבש, שמן הזית, הרוזמרין, מלח ופלפל ומערבבים למשרה אחידה. מניחים את נתח הבשר על משטח העבודה ומורחים את המשרה עליו מכל צדדיו.
3. יוצקים את השמן למחבת גדולה ומחממים על להבה גבוהה. מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים 4-3 דקות מכל צד, עד שהוא מזהיב. מעבירים לתבנית.
4. אופים 20 דקות. מוסיפים לתבנית את השום וצולים עוד 22-14 דקות, בהתאם לגודל הנתח (ראו הסברים מצד שמאל).
5. מוציאים את הרוסטביף מהתנור ומניחים לצינון במשך כ־15 דקות. מגישים.
  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 4 ימים. פורסים ומחממים במיקרוגל או במחבת, ואפשר גם לאכול קר.

אנטיפסטי כרוב בשני צבעים

גרסה יפה וטעימה לסטייק הכרוב הצלוי בתנור, שמשתדרג בזכות הרוטב המתוק־פיקנטי.
5 צפייה בגלריה
אנטיפסטי כרוב בשני צבעים
אנטיפסטי כרוב בשני צבעים
אנטיפסטי כרוב בשני צבעים
( צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים
  • 2 יחידות כרוב קטן, לבן או סגול או שניהם
  • 2 כפות שמן לשימון התבנית
לרוטב
  • 5 כפות דבש
  • 4 כפות חרדל, רצוי עם גרגירים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
2. הרוטב: שמים בקערה קטנה את כל מרכיביו ומערבבים.
3. חוצים את הכרוב, מסלקים את הגזע וחותכים כל מחצית לאורכה ל־6-4 פלחים. מסדרים את חלקי הכרוב בתבנית ומברישים היטב ברוטב.
4. אופים 22-18 דקות, עד שפלחי הכרוב מזהיבים. מוציאים ומגישים חם או גם קר.
  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. אם רוצים, מחממים 3-2 דקות במיקרוגל.

סלט חסה וקייל אפוי ברוטב ויניגרט-דבש

אחרי שנים ארוכות של עבודה בתחום המזון והסעדה של עשרות אלפי אנשים, אני מכתירה את רוטב הוויניגרט־דבש כאהוב ביותר על הישראלים. הוא מושלם במיוחד עם הסלט החגיגי הזה, שכולל קראנץ' בריא של קייל אפוי. הכמות שבמתכון מניבה כחצי ליטר רוטב, ומספיקה ל־3-2 סלטים, אבל זה בסדר: תמיד טוב שיש עוד ממנו במקרר!

5 צפייה בגלריה
סלט חסה וקייל אפוי ברוטב ויניגרט־דבש
סלט חסה וקייל אפוי ברוטב ויניגרט־דבש
סלט חסה וקייל אפוי ברוטב ויניגרט־דבש
( צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים
  • 1 ראש קייל, שטוף וחתוך לרצועות עבות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • עלים מ־2 ראשים של חסה סלנובה (או 1 ראש חסה רגילה), שטופים
  • 4 צנוניות קטנות, פרוסות
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים גס
לרוטב הוויניגרט־דבש
  • 1/3 1 כוסות (300 מ"ל) שמן קנולה
  • 90 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) חומץ בן יין לבן
  • 1 כף חומץ בלסמי (מומלץ מצומצם)
  • 1 כפית גדושה חרדל, מכל סוג שאוהבים
  • 1/3 כוס (120 גרם) דבש
  • פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: 2-1 שיני שום

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערה גדולה את רצועות הקייל, מזלפים את שמן הזית, מתבלים במעט מלח ומערבבים. מסדרים בצפיפות בתבנית.
3. אופים 8-5 דקות, עד שהקייל מזהיב מעט ומתקשה. מוציאים ומניחים לצינון.
4. הרוטב: שמים בקערת הבלנדר או מעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים כדקה. טועמים ומתקנים תיבול.
5. הרכבת הסלט: בקערה גדולה מסדרים את עלי החסה, הקייל, הצנוניות והפקאנים. מוסיפים 8-6 כפות מהרוטב ומערבבים. אם צריך, מוסיפים עוד מעט רוטב. מגישים מיד.
  • איך שומרים? את הרוטב: בכלי אטום במקרר, עד שבועיים.
  • אוהבים מתוק? אפשר להגדיל את כמות הדבש ברוטב. רק אל תשכחו שבסופו של דבר לא מדובר בקינוח.

קציצות בקר ממולאות בכרובית ברוטב חרדל, דבש ורכז רימונים

קציצות עם הפתעה במרכז ורוטב דומיננטי, שחודר את הבשר ומעניק טעמים וריחות נהדרים. מומלץ להגיש לצד תוספת שתספוג את הרוטב, דוגמת אורז או קוסקוס.

5 צפייה בגלריה
קציצות בקר ממולאות בכרובית ברוטב חרדל, דבש ורכז רימונים
קציצות בקר ממולאות בכרובית ברוטב חרדל, דבש ורכז רימונים
קציצות בקר ממולאות בכרובית ברוטב חרדל, דבש ורכז רימונים
( צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)


טיפ: אם תשתמשו במחבת רחבה שתכיל את הקציצות בנוחות - תוכלו לאחר הטיגון הראשוני להמשיך ישירות לבישול הרוטב באותה המחבת, מבלי להוציא אותן.
המרכיבים
  • 1 ראש כרובית קטן, מפורק לפרחים קטנים
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • מלח, פלפל שחור
  • לטיגון: 3 כפות שמן זית
לרוטב
  • 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לשמיניות
  • 1 מקל סלרי, קצוץ דק
  • 4 כפות רכז רימונים
  • 4 כפות דבש
  • 2 כפות חרדל
  • 2 כוסות (240 מ"ל) מים
  • מלח, פלפל שחור

ההכנה
1. שמים את פרחי הכרובית בקערה, יוצקים עליהם מים רותחים עד כיסוי ומשרים 2-1 דקות. מסננים ומניחים בצד.
2. שמים את הבשר בקערה, מוסיפים את הפפריקה, הכמון, השום והפטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
3. לוקחים פרח כרובית וככף מהבשר וסוגרים את הבשר סביב פרח הכרובית לצורת כדור. מהדקים. מכינים כך את כל הקציצות.
4. יוצקים למחבת גדולה את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הקציצות ומטגנים 4-3 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.
5. הרוטב: מנמיכים את עוצמת הלהבה במחבת לבינונית, מוסיפים למחבת (יחד עם הקציצות), את הבצל והסלרי ומטגנים כ־2 דקות, עד שקיפות. מוסיפים את רכז הרימונים, הדבש והחרדל, יוצקים בזהירות את המים, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ־20 דקות.
6. מסירים את המכסה ומביאים לרתיחה חוזרת. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם.
  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button