שף
שף
עוגה בחושה מנגו-לימון

עוגה בחושה מנגו לימון טבעונית

עוגה מהסוג שמכינים בכמה דקות עם קערה ומזלג, ומתקבלת סופר עסיסית בטעמים רעננים של קיץ

פורסם:
המרכיבים
(תבנית אינגליש קייק בגודל 23X13 ס"מ או בגודל דומה)
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן צמחי
  • 1/4 כוס (60 גרם) רסק תפוחי עץ טבעי או 1/2 תפוח, קלוף ומגורר דק
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) בירה טבעונית, מכל סוג שאוהבים
  • קליפה מגוררת
  • מ־2 לימונים
  • קורט מלח
  • 1 כוס (140 גרם) + 1 כף קמח תופח
  • 1/2 כוס (כ־60 גרם) קוביות מנגו, טרי או קפוא ומופשר
לציפוי
  • 1 כף גדושה קוביות מנגו, טרי או קפוא ומופשר
  • 1 חבילה (100 גרם) אבקת סוכר + אפשרות לעוד קצת
  • 1 כף מיץ לימון + אפשרות לעוד קצת

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את כל מרכיבי העוגה, פרט לקמח ולקוביות המנגו, וטורפים לאיחוד. מוסיפים את כוס הקמח וטורפים לעיסה אחידה.
3. שמים את יתרת הקמח בקערית, מוסיפים את קוביות המנגו ומערבבים לציפוי אחיד. מוסיפים לעיסה ומערבבים לפיזור אחיד ולא יותר. יוצקים את העיסה לתבנית.
4. אופים כ־30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
5. הציפוי: שמים את קוביות המנגו בקערת הבלנדר או מעבד המזון וטוחנים לרסק. מעבירים לקערה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומיץ הלימון ומערבבים לקרם אחיד. אם הוא נוזלי מדי מוסיפים עוד קצת אבקת סוכר, אם הוא סמיך מדי מוסיפים עוד קצת מיץ לימון. מזליפים את הציפוי על העוגה. מגישים.

  • זמן הכנה: כ־15 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 4 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא
  • פרווה
לתגובות ושאלות למדור האוכל, כתבו לנו: chef@laisha.co.il
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button