המרכיבים (50-40 סופגניות קטנות)
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
- 4 כפות סוכר
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 1/8 כפית מלח
- 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן
- קליפה מגוררת מ־1/2 תפוז
- 2 ביצים
- לטיגון: 1 ליטר שמן
ההכנה
1. מנפים את הקמח, במסננת או בנפה, לתוך קערה. מוסיפים הסוכר, סוכר הווניל והמלח ומערבבים. מוסיפים את השמנת החמוצה, קליפת התפוז והביצים וטורפים למרקם אחיד.
2. הטיגון: יוצקים את השמן לסיר (ואפשר גם למחבת עמוקה או לווק מתאים) ומחממים. כשהשמן חם מספיק, לוקחים ככף מהבלילה ובעזרת כף נוספת מחליקים אותה לסיר. ממלאים כך את הסיר בסופגניות. מטגנים כ־2 דקות, עד שמחציתן התחתונה מקבלת צבע זהוב כהה. הופכים בעזרת מזלג ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב. מעבירים לרשת או לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הכמות.
3. מגישים, מומלץ לצד רוטב פירות יער (ראו למעלה).
שדרוג: רוטב פירות יער לטבילה
שמים בסיר 200 גרם פירות יער קפואים, 3/4 כוס סוכר, קליפה מגוררת מ־1 לימון וגם 2–3 כפות מיץ לימון. מביאים לרתיחה, מניחים לנוזל לרתוח כשתי דקות ומסירים מהכיריים. מוסיפים עוד כ־50 גרם פירות יער קפואים ומערבבים. מאחסנים במקרר עד להגשה (עד שבועיים).